Select Page

L’inici de les obres de la segona part del projecte de rehabilitació mediambiental de la façana costera del nucli urbà d’Altea serà a principis del 2019, si tot va segons el previst. Així ho ha confirmat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, després de l’encontre que va mantenir en dependències del Ministeri de Medi Ambient (actual Ministeri de Transició Ecològica) a Madrid amb Ángel Muñoz, sotsdirector general per a la Protecció de la Costa. El primer regidor d’Altea va estar acompanyat pel regidor d’Hisenda, Pere Lloret, i per l’arquitecta municipal, Ana Beltri.

L’encontre va servir per abordar el finançament de les obres i concretar les dates i els aspectes tècnics del projecte. Estes obres s’emmarquen en la borsa pressupostaria de regeneració i recuperació d’espais marítims de platges del Ministeri de Medi Ambient.

Els tràmits d’esta actuació van avançant i, en este sentit, l’alcalde assegurava que en breu l’Ajuntament rebrà l’esborrany del conveni per part del Ministeri, on es marcaran els percentatges de les aportacions de les dues parts al pressupost de l’obra i al que l’Ajuntament haurà de donar la seua conformitat.

Per part de l’Ajuntament, en pocs dies es presentarà una nova jornada d’exposició dels avanços en el projecte i participació ciutadana perquè tots els veïns i veïnes d’Altea i els interessats en el projecte puguen aportar les seues idees i propostes. El 30 de juliol es la data prevista per la finalització de la redacció del projecte del passeig marítim.

Esta reunió també ha servit per determinar el calendari i la planificació que seguiran estes obres. Jaume Llinares es mostrava molt satisfet pel resultat que estan donant les negociacions amb el Ministeri, per tal de continuar amb les obres de regeneració de la façana litoral d’Altea. ‘’El projecte de l’Ajuntament d’Altea compta amb el vist i plau del Ministeri de Medi Ambient i en pocs mesos començaran i es farà realitat el desig dels alteans i alteanes de veure acabada la platja d’Altea des de la desembocadura del riu Algar fins al port i la important millora que suposarà l’obra del passeig marítim’’.

 

 

Pin It on Pinterest