Select Page

La finalitat del Departament Municipal de Comerç és acabar amb la propagació d’aquestos residus en zones sensibles com la del riu Algar

 El passat dia 5 de juny va tenir lloc una reunió entre la regidoria de Comerç i responsables de la gestió de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal (PDM) amb l’objectiu d’evitar la propagació dels residus generats per l’activitat dels mercats ambulants a Altea i reforçar la tasca de neteja a la zona.

Com ha explicat Anna Alvado, regidora responsable de Comerç, ”des de l’inici de legislatura, per part de la regidoria de Comerç, s’ha intentant mitjançant diverses accions l’eliminació o disminució dels residus que es generen per l’activitat dels mercats ambulants. Hem aconseguit un gran avanç en la gestió d’aquestos residus ja que els venedors del mercat ambulant de la fruita i la verdura han posat la seua voluntat en este fet”, assenyalava l’edil. A més, afegia, ”des del canvi d’ubicació del mercat ambulant de la fruita i verdura a l’avinguda de La Nucia s’ha observat una notable millora pel que fa a la gestió de recollida i dipòsit de residus, però continuant eixe treball per aconseguir millores setmana a setmana”.

Al mercat de la roba, ubicat a l’aparcament al costat del riu Algar, també s’han dut a terme diverses accions com la col·locació de diferents tipus de contenidors i en major quantitat en la zona d’actuació; el lliurament de bosses de recollida a les persones que exerceixen l’activitat i la realització de diferents reunions i xerrades de conscienciació mediambiental. ”No obstant això, hem observat que es fa necessari intensificar el treball de conscienciació en aquesta zona, ja que no hem obtingut els resultats esperats”, explicava Alvado. Per això, i amb l’objectiu de reforçar l’efecte d’aquestes accions, i després de l’aprovació de la nova ordenança reguladora de la venda no sedentària, la finalitat del Departament Municipal de Comerç és acabar amb la propagació d’aquestos residus a les zones sensibles com la del riu Algar. La regidora de l’àrea manifestava que “comptem amb la col·laboració de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal que a partir d’ara estarà present al costat d’un responsable municipal en el desmuntatge dels llocs amb la finalitat de sol·licitar als venedors i venedores que duguen a terme una correcta gestió de residus i, al seu torn, evitar que els residus escampats es desplacen al riu i a la carretera”.

A més, i en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient i l’Associació De Amicitia, s’iniciarà una campanya de conscienciació, tant per a les persones que exerceixen l’activitat de la venda no sedentària com els usuaris del mercat. Des de la setmana que ve i durant tot l’estiu, els voluntaris d’aquesta associació assistiran els dimarts als mercats ambulants amb la finalitat de conscienciar totes les persones de la importància de no embrutar i respectar el nostre entorn. En aquest sentit, Anna Alvado manifestava el seu agraïment a ”la col·laboració de totes aquelles persones que des del primer moment han col·laborat en pro d’una bona gestió de residus, com s’ha pogut comprovar en el mercat de la fruita i la verdura. Per desgràcia, al mercat de la roba no passa el mateix, són molts els llocs que sí que recullen els seus residus, però la gran majoria no ho fan i això provoca una gran dispersió dels mateixos per tota la zona. Esperem que amb aquestes accions de conscienciació i informació es puga reconduir la situació i aconseguim els nostres objectius en pro d’una bona gestió de residus per part de totes les persones que visiten el mercat, tant les que treballen en el mateix com els usuaris”.

 

Pin It on Pinterest