Select Page

Els dies 1 i 2 de juny Altea acollirà la II Edició de la Nit de l’Art. Un projecte artístic que té com a objectiu potenciar la cultura i l’art com a atracció de turisme cultural, la creació d’oci de qualitat i donar a conèixer al visitant el teixit cultural existent en la localitat. Així ho han donat a conèixer els regidors de Cultura i Turisme, Diego Zaragozí i Anna Alvado, respectivament i la comissària del projecte Isabel Martínez; els que han presentat la programació prevista per a aquesta segona edició del projecte.

Es tracta d’un festival de dos dies, en què el públic assistent podrà gaudir de conferències, exposicions d’art a les galeries participants, visites guiades a tallers d’artistes i un circuit artístic de performance i videoart obert i gratuït. Així ho han donat a conèixer els regidors de Cultura i Turisme, Diego Zaragozí i Anna Alvado, respectivament, i la comissària del projecte Isabel Martínez.

Com ha assenyalat l’edil de Cultura, “enguany s’uneixen a la iniciativa la Universitat Miguel Hernández a través de la Facultat de Belles Arts i la Càtedra Anetta Nicoli”.

Diego Zaragozí ha recordat que “per primera vegada s’ha fet un concurs per participar i han estat 17 els projectes que hem rebut, dels quals s’han seleccionat 6, 3 en modalitat vídeo i 3 en performance que es veuran durant la celebració de la Nit de l’Art “.

El divendres 1 de juny a les 19h tindrà lloc a la Facultat de Belles Arts d’Altea una conferència sobre noves formes de comissariat organitzada per la Càtedra Anetta Nicoli. Després, es projectarà el primer dels projectes de vídeo art seleccionats al Hall de Palau Altea; i assistirem a la presentació de la primera col·lecció de moda de l’artista Jean Cocó a les 21:30h al C / Sant Miquel  en el qual tindrà també el seu espai l’alteà Mario Cabrera, i a les 23h  performance a càrrec de l’artista Joana Valera en l’espai 6 Dimension seguida de la festa inaugural del festival. Ha detallat Isabel Martínez, que ha avançat que “com a novetat, en aquesta segona edició de La Nit de l’Art, hi haurà també diversos estudis i tallers d’artistes que obriran les seues portes al públic”.

Així mateix, les activitats del dissabte 2 de juny començaran amb una visita guiada, a les 12:30h, a l’estudi de l’artista Laura Serradilla. A les 20h instal·lació / performance a la Plaça del Convent, seguits de dos projectes de vídeo art i una performance, per a finalitzar a les 00:00h amb una gran projecció audiovisual a la Plaça de l’Església a càrrec del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Totes aquestes activitats aniran acompanyades de tres grans exposicions que s’inauguraran el dissabte 2 de juny a les 20h simultàniament en tres galeries alteanes: Espai Salmaia, Base Galeria i AlteArte.

Amb totes aquestes activitats La Nit de l’Art creix i es consolida com un projecte cultural que pretén posicionar de nou el nom d’Altea com a capital cultural de la comarca.

En aquest sentit, l’edil de Turisme, Anna Alvado ha conclòs indicant que “és un projecte que es va consolidant i que és un tipus d’oci de qualitat que volem per a Altea. Crec que crida molt l’atenció el projecte i permet que el turisme conega la cultura i l’art alteà”.

Tant Zaragozí, com Alvado han animat alteans i turistes a participar de les moltes accions culturals que inclou el programa de La Nit de L’Art per als dies 1 i 2 de juny.

Pin It on Pinterest