Select Page

Les Regidories de Participació Ciutadana, Educació, Cultura i l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea (OPEA) han organitzat una sèrie d’activitats amb motiu de la celebració del Dia d’Europa ,9 de maig. Així ho han donat a conèixer els mateixos responsables d’àrea Mari Laviós, Vicenta Pérez, Diego Zaragozí i Pere Lloret.

Com ha explicat l’edil de Cultura, Diego Zaragozí, “des de fa algun temps tenim una oficina de Projectes Europeus i des de la mateixa se’ns va incitar a celebrar una mica més del que és habitual el Dia d’Europa que des d’Educació es farà amb els més petits; des Participació Ciutadana s’ha volgut donar protagonisme als Residents Europeus i l’Oficina de Projectes Europeus ens convida a conèixer la seua activitat. Cultura ha organitzat un concert de Jazz i us convidem a participar “.

Per la seua banda, Vicenta Pérez, regidora d’Educació ha apuntat, “considerem que seria interessant que els 5 col·legis públics del municipi participaren en el Dia d’Europa tot creant una Balconada. Aquestes seran penjades amb la participació dels propis autors i la que siga escollida la millor serà la que l’any que ve represente aquesta jornada festiva del Dia d’Europa “.

La presentació d’aquestes “Balconades” tindrà lloc el dimecres dia 9 a les 10:30 a la Plaça de l’Ajuntament

Mari Laviós, responsable municipal de Participació Ciutadana, s’ha referit així a la celebració del Dia d’Europa i a la participació dels residents estrangers; “preteníem que fos una jornada en què participaren també els residents estrangers que viuen a Altea i a Altea la Vella. Els residents estrangers són una part molt important de la nostra població i han de participar en els actes, per això hem organitzat un acte a la Plaça d’Europa, el mateix dia 9, en el qual diferents residents europeus llegiran uns textos de la Declaració de Robert Schuman de 1950 i la Constitució Europea i s’oferirà un vi d’honor “. Mari Laviós també ha convidat a l’assistència al concert de Jazz a càrrec del Bernard Van Rossum Quartet que tindrà lloc el dia 12 a les 19:30h al Centre Cultural d’Altea la Vella.

I finalment, Pere Lloret, responsable de l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea ha animat als alteans a “que coneguen una mica més les activitats que des d’aquesta oficina s’estan duent a terme”. “Els joves tenen aquí un ventall d’activitats que explorar com ofertes formatives, o servei de voluntariat per exemple”, ha afegit Lloret, que ha conclòs la presentació dels actes del Dia d’Europa a Altea, amb la reflexió, “esperem que aquest dia d’Europa servisca per fer-nos més conscients a tots que hi ha una entitat supranacional que protegeix certs valors que volem fer valer i dels que volem ser partícips “.

Pin It on Pinterest