Select Page

El proper divendres 4 de maig, de 9:30 a 12h a l’Aula de la Formació Permanent d’Adults, tindrà lloc una nova acció del programa de prevenció en l’assetjament escolar. Es tracta d’una xerrada gratuita i oberta a qualsevol persona que vulga assistir, que impartirà la psicòloga Elena García.

“En el transcurs de la xerrada es donaran les claus per saber com reaccionar davant de qualsevol possible cas d’assetjament escolar per evitar que aquest passe més endavant o també perquè el menor no deixe de comunicar-se i seguisca explicant el que passa”; ha explicat l’edil d’Educació, Vicenta Pérez.

La responsable municipal d’Educació ha insistit en la importància que tenen aquest tipus d’activitats formatives i ha animat a alteans i alteanes interessats en el tema a que assistisquen a la xerrada.

Vicenta Pérez ha recordat que amb anterioritat, des de les regidories d’Educació i Serveis Socials s’han posat en marxa diferents iniciatives per prevenir l’assetjament a les aules, tant a Primària com a Secundària. Accions com ara la formació del Gabinet Psicopedagògic d’Altea; la formació de monitors d’extraescolars, monitors de les escoles esportives i monitors de Esmualtea amb l’objectiu que “atenguen correctament i sàpiguen reaccionar els dubtes que puguen presentar els nens o actituds que puguen tenir”. “En aquesta formació s’explica que és un assetjament o una situació puntual; es posen exemples de casos que han arribat a tenir un final desastrós, entre altres temes “; ha matisat l’edil.

La regidora d’Educació ha conclòs convidant a la participació i assenyalant, “només amb que un dels implicats en una situació d’assetjament puga ser atès, millora la situació de tots. Està demostrat en un assetjament hi ha diferents figures, com la de l’observador que és fonamental perquè s’ha comprovat que un assetjador no sol actuar si no té públic “.

Pin It on Pinterest