Select Page

El CEIP El Blanquinal d’Altea posarà en escena, el proper dijous 26 d’abril, el musical “La Bella i La Bèstia”. La gran dificultat en aquesta posada en escena és la gran quantitat d’actors, actrius i ballarins que participaran en la mateixa ja que estan implicats pràcticament tots els alumnes del col·legi, des dels més petits amb 2 anys d’edat i totes les aules d’infantil, fins a cobrir tot el ventall de cursos de Primària, finalitzant en els últims cursos de 6è amb alumnes de 12 anys d’edat.

El CEIP El Blanquinal ha volgut utilitzar el teatre com a tècnica pedagògica per arribar a desenvolupar en els seus alumnes les capacitats d’expressió i comunicació, centrant-se no només en les habilitats lingüístiques de llegir, escriure, escoltar o parlar sinó, sobretot, en l’habilitat de comunicar. I perseguint aquest objectiu, s’ha trobat amb una comunitat educativa molt oberta, participativa i dinàmica, que ha acollit el projecte amb molta il·lusió des dels seus inicis. A més, aquest projecte s’ha desenvolupat assentant-se al trilingüisme: podrem gaudir de cançons en llengua castellana i anglesa i els diàlegs dels actors es duran a terme en llengua valenciana. L’objectiu perseguit és que tots els alumnes arriben a dominar de manera progressiva aquestes 3 llengües, posant sobre la taula un model de treball ideal per aconseguir les finalitats plantejades per una escola plurilingüe.

La preparació d’aquest musical es va iniciar a principis d’aquest curs, quan es van assentar les bases de preparació i línies d’actuació a executar. El projecte ve dirigit pel mestre del centre Miguel de la Hoz, que encapçala a un nodrit grup de mestres i pares totalment bolcats en aquesta activitat.

Els personatges principals seran interpretats per 17 alumnes, amb edats compreses entre els 4 i 12 anys. En la posada en escena, es destaca un vestuari molt cuidat, a més d’una resolució de l’espai escenogràfic detallista i molt resolutiu. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández d’Altea participant en el disseny, realització, avaluació i control de tot el projecte escenogràfic del musical. Sota l’impuls iniciat pel Vicedegà de Grau en Belles Arts D. Iván Albalate Gauchia, i sota la perfecta execució i resolució per part dels professors Patricia Escario Jover i Miguel Lorente Boyer, que han dirigit de manera impecable a un nombrós grup d’alumnes de la Facultat de Belles Arts d’Altea aconseguint que tots els decorats, tramoia i posada en escena adquireixin una gran multitud de matisos, així com l’ambientació i tematització perfecta per a l’entorn determinat que el musical demanda, oferint un acabat totalment professional.

El proper dijous 26 d’abril es durà a terme 2 funcions a Palau Altea, la primera a les 10:30h on els diferents col·legis de la localitat assistiran a la representació; i una segona a les 17:30h. adreçada a familiars i públic en general.

Pin It on Pinterest