Select Page

El proper divendres 20 d’abril, a les 19:00h a la Casa de Cultura, tindrà lloc una reunió informativa convocada per la regidoria d’Agricultura i Pesca, durant la qual s’abordaran aspectes relacionats amb el sector agrícola del municipi; com ara la reactivació del Consell Agrari Municipal i la presentació d’un estudi quantitatiu que mostra la situació i el mapa diagnòstic actual del sector agrari a Altea.

D’algunes de les conclusions d’aquest estudi ha parlat Beatriu Nomdedeu, regidora d’àrea, que ha destacat que “tot i ser un municipi costaner es dóna l’existència d’una superfície adequada per al cultiu d’hortalisses encara que predominen els cítrics. El mapa de cultiu d’Altea presenta una gran zona de regadiu amb grans possibilitats de transformació que, unit a la seu especial microclima, presenten una zona on conrear la majoria dels productes hortícoles més consumits, el que obri les portes a nous reptes agrícoles “.

A més l’edil ha indicat que “hi ha la necessitat de fer més rendible i atractiu el cultiu del camp perquè siga un agent més de desenvolupament econòmic i social, es rescata parcel·les abandonades, disminuint l’atur i ‘professionalitzant’ la feina de l’agricultor/a la tasca en el camp a dia de hui es percep i redueix en molts casos a un complement d’esplai i oci en el medi natural “.

Beatriu Nomdedéu ha apuntat que “l’objectiu principal que aborda la present investigació és conèixer i indagar en les raons socioeconòmiques que porten als/les agricultors/es de la zona tant a dedicar-se a l’agricultura com a abandonar-la”.

 

L’edil d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient, ha convidat a participar de la jornada “per poder concretar accions i polítiques en comú”.

Pin It on Pinterest