Select Page

La regidoria de Sanitat, regida per Diego Martínez, i responsables de l’àrea de Salut de la Marina Baixa s’han reunit amb els usuaris dels consultoris mèdics del Pòsit i d’Altea la Vella per tal d’informar-los sobre els canvis que van a dur-se a terme en el servei sanitari alteà i que segons l’edil, repercutiran en la millora de l’atenció. Les dues reunions que es van dur a terme van estar presidides per l’alcalde, Jaume Llinares.

Com ha explicat Martínez, els principals canvis passen per l’ampliació d’horari del servei mèdic i d’ATS que es venia oferint al dispensari d’Altea la Vella, que passarà de ser de dues hores i mitja a jornada completa; pel que a partir d’ara, tant el metge com l’ATS estaran a Altea la Vella prestant servei de 8 del matí a 3 de la vesprada.

A més, es reforçarà la plantilla del servei d’urgències del Centre de Salut d’Altea, “el que evitarà que es tapone la resta de l’atenció metge-familiar del dia a dia, ja que la urgència venia sent atesa pel metge que cada pacient té assignat, interrompent així la consulta diària d’aquest”; ha explicat Diego Martínez, que ha destacat que “hi haurà un metge i un ATS més en urgències i això permetrà que els metges que estan atenent les consultes no vegen interromput el seu treball per haver d’atendre urgències”.

I una altra de les millores significatives en el servei d’urgències del Centre de Salut que en breu es posarà en marxa, segons ha avançat Martínez, és que “la regidoria de Sanitat posarà a disposició del servei d’urgències un vehicle perquè puguen ser ateses les urgències domiciliàries.

Pel que fa als usuaris del Pòsit, 355, aquests seran derivats a l’ambulatori de Pla de Castell o al Centre de Salut, “podent així gaudir dels mateixos serveis que tenim la resta dels alteans, pel que fa a horaris i atenció es refereix” ; ha apuntat el responsable municipal de Sanitat, qui ha recordat a aquests usuaris que “tal com disposa la llei, tindran 3 mesos per sol·licitar un canvi de metge si així ho desitgen”.

Diego Martínez ha conclòs reconeixent que “no ha estat una decisió fàcil ni ràpida la de tancar el consultori del Pòsit. No ens hem de centrar en això, sinó en totes les millores que es van a dur a terme en benefici d’una millor atenció sanitària de tots els alteans i alteanes “.

Pin It on Pinterest