Select Page

“Les dades del sector turístic a la Setmana Santa de 2018 han estat tan extraordinaris com el 2017 tot i celebrar-se al març que, normalment, és menor l’afluència de visitants”, informava la regidora de Turisme, Anna Alvado.

“Els dos punts d’atenció turística habilitats, del 28 de març a l’1 d’abril, han atès un total de 1838 turistes, destacant, igual que l’any passat, el turisme nacional. En concret, al Punt Informació de la Plaça de l’Església es van atendre a 1.285 persones, de les quals, 1.020 van ser turistes nacionals i 265 estrangers. Els dies de major afluència van ser divendres, dissabte i diumenge, destacant el Divendres Sant amb 343 atencions. A la Tourist Info Altea, situada al carrer Sant Pere, les dades han estat similars al 2017, amb un total de 553 atencions de les quals 336 corresponen a turistes nacionals i 217 a estrangers”; ha detallat la responsable municipal de Turisme.

Alvado ha apuntat que “la informació més sol·licitada en els dos punts d’informació ha estat la informació local seguida per rutes de senderisme, transports i activitats culturals i religioses típiques de la Setmana Santa (processons, concerts del cicle Ruta de les Ermites i visites guiades ) “.

Tant al Punt Informació com en la Tourist Info, les procedències nacionals més destacades han estat Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid, Catalunya i País Basc i del turisme internacional han estat Regne Unit, Noruega, Bèlgica i Suècia.

“Des de la regidoria de Turisme s’ha tornat a apostar per l’organització de visites guiades gratuïtes, tant pel Casc Antic d’Altea i Altea la Vella, com per les partides rurals en les rutes Camins d’Altea, donant a conèixer als turistes la nostra història, tradició i paisatge “; ha comentat la responsable d’àrea.

L’ocupació hotelera per Setmana Santa, segons les dades facilitades pels mateixos establiments, ha tornat a superar el 95% a Altea.

Anna Alvado ha valorat molt positivament aquestes dades i la tasca que s’està realitzant des del departament. “Tal com ja vam fer l’any passat, gràcies al conveni de col·laboració signat amb l’associació de voluntaris De Amicitia, hem pogut donar servei als dos punts d’atenció turística, davant la falta d’informadors turístics en el departament. Agraïsc la seua professionalitat en aquests dies de treball tan intens “.

“Segueix donant els seus fruits el treball de promoció d’Altea realitzat des del departament de Turisme, tant en l’assistència a fires, com en Fam Trip, Press Trip, premsa escrita, xarxes socials i programes de televisió, aprofitant qualsevol oportunitat que se’ns presenta per donar a conèixer la gran quantitat de recursos turístics que tenim al nostre municipi, a més del sol i platja “, manifestava la regidora.

Alvado ha avançat que aquest proper dilluns 9 d’abril, tornarà a estar present Altea al programa de televisió España Directo, en un nou espai anomenat “A vista d’Ocell”; sempre que el temps ho permeta, ja que les imatges a realitzar seran aèries. Gràcies als companys del departament d’Film Office per la feina que estan fent “. Ha conclòs la regidora de Turisme.

Pin It on Pinterest