Select Page

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, juntament amb la Universitat Miguel Hernández i la Càtedra Anetta Nicoli presenten la primera convocatòria oberta de performance i videoart emmarcada dins del projecte La Nit de l’Art.

Els dies 1 i 2 de juny de 2018 Altea acollirà la segona edició de la NIT DE L’ART. Un projecte artístic que té com a objectiu potenciar la cultura i l’art com a atracció de turisme cultural a la localitat, la creació d’oci de qualitat i consolidar el nom d’Altea com a capital cultural de la comarca.

Es tracta d’un festival de dos dies, en què el públic assistent podrà gaudir de conferències, exposicions d’art a les galeries participants, tallers i un circuit artístic de performance i videoart obert i gratuït.

El projecte creix i es consolida en aquesta segona edició amb la participació del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández, la Càtedra Anetta Nicoli i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altea que s’uneix al projecte.

Així mateix, amb l’obertura d’aquesta convocatòria es pretén obrir el certamen la comunitat artística i donar l’oportunitat a joves artistes a presentar els seus projectes de performance i / o videoart dels quals un jurat especialitzat serà l’encarregat de seleccionar tres projectes en cada especialitat dotats amb 300 € cadascun.

Segons ha explicat l’edil de Cultura, Diego Zaragozí, “donat el bon funcionament del projecte en la seua primera edició, aquest any hem fet una aposta més gran i com a novetat hem obert una convocatòria perquè el que ho desitge puga participar aportant el seu projecte. A més de que el projecte també ha crescut amb la implicació de la Universitat Miguel Hernández i la Càtedra Anetta Nicoli “.

En representació de la UMH, Javi Moreno, Vice Rector Adjunt de Cultura, ha manifestat el desig de la Universitat de col·laborar amb les iniciatives de la regidoria de Cultura i els espais expositius del municipi. “A més participarem també amb una conferència sobre espais expositius autogestionats alternatius i tindrem la presència de dos comissaris del projecte Home Session, que vindran a parlar-nos d’aquesta trajectòria i farem una sessió de portes obertes de la pròpia universitat i alguna sorpresa al circuit”.

Per la seua banda, l’edil de Turisme, Anna Alvado, ha parlat de la importància de posar en marxa iniciatives culturals que li facen a Altea recuperar la imatge d’Altea Cultural que, segons l’edil, “en els últims anys ha anat perdent”. Alvado ha agraït la col·laboració entre el públic i el privat, explicant que “són empreses locals les que participen en el projecte i sense el seu treball seria impossible posar en marxa iniciatives com aquesta”.

Finalment, Isabel Martínez, responsable de la galeria Salmaia, promotora de la iniciativa, ha puntualitzat que la iniciativa també té per objecte “el potenciar el recorregut per les galeries d’art d’Altea, al costat del desenvolupament d’altres activitats artístiques prop de les mateixes”.

Els interessats poden trobar les bases de la convocatòria al web de l’Ajuntament d’Altea, al Facebook de La Nit de l’Art o sol·licitant informació a l’email isabelmartinez@salmaia.net

Pin It on Pinterest