Select Page

Igualtat presenta els actes organitzats per a la Setmana de la Dona Treballadora

“La igualtat és una cosa que cada dia hem de demanar per a què de “forma real” homes i dones siguem iguals en drets i deures”. Amb aquestes paraules l’edil d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha donat inici a la presentació dels actes commemoratius programats des del consistori per celebrar el 8 de març, Dia internacional de la Dona. Actes que es prolongaran durant tota una setmana i que donen inici el proper dissabte 3 amb el taller “El Poblat de la Igualtat”, una activitat familiar que es desenvoluparà a la Plaça de l’Ajuntament de 11:00 a 14: 00h i de 17: 00 a 20h i continuarà amb el mateix horari el diumenge 4.

Com ha detallat Vicenta Pérez, l’activitat prevista per al diumenge és la Marxa Solidària Contra el Càncer de Mama organitzada per Anemona i AECC que partirà a les 10:30 des de l’Ajuntament.

Del dilluns 5 fins al dimecres 7 de 8:00h a 14:00h tindrà lloc al Centre Juvenil la Fira ORIENTA’T. Tota la informació d’estudis, formació i sortides professionals. L’edil ha explicat que és una Fira oberta a tot el públic en general en horari de vesprada, de 16 a 18: 00h, i al matí es duran a terme visites concertades de l’alumnat IES Altaia i Bellaguarda. El dimecres la fira estarà oberta al públic de 13:00 a 14:00 h

També el dilluns a la tarda, a partir de les 16: 00h es posarà en marxa el Programa d’Empoderament per a Dones, “Activa’t i Triomfa. Desenvolupa 5 estratègies per gaudir del poder de dirigir la teva vida “. Una activitat que impartirà Diamantina Centeno. Coach, trainer, assessora i mentora empresarial. “Aquest taller té les places limitades, per la qual cosa cal inscriure per participar a la planta baixa de l’Ajuntament”, ha detallat l’edil.

El dimarts 6 de març, a les 18: 00h conferència i col·loqui “Treballs masculinitzats, dones en relació amb el P.I.B i societat”. Impartirà la conferència Gusi Bertomeu. Directora d’Art Final Studio S.L. Fundadora de l’Associació E-Dones. Consultora, especialista en TIC i gènere. L’entrada és lliure i es durà a terme en el CEAM.

El dimecres 7 de març es durà a terme la segona part del Programa de Empoderament per a Dones “Activa’t i triomfa. Desenvolupa 5 estratègies per gaudir del poder de dirigir la teva vida “.

Per al dijous, l’edil ha destacat l’aturada general que tindrà lloc de 12:00 a 14: 00h. “Es llegirà un manifest i es duran a terme activitats a la Plaça de l’Ajuntament. No només cal fer una parada, sinó també cal visibilitzar-“; ha declarat la responsable d’Igualtat. A la tarda, de 17: 00h a 19: 30h taller, xerrada i masterclass amb Mª José San Román, Estrella Michelin propietària del restaurant Monastrell d’Alacant. Activitat en què col·labora Hospal i limitada en l’aforament, pel que es requereix inscripció.

A les 19: 00h inauguració Exposició de Fotografia “Dones del Món” de Sibylle Schlotter. A la Biblioteca Municipal d’Altea. L’exposició romandrà oberta fins al 8 d’abril. A les 20: 00h cinefòrum Dia Internacional de la Dona amb la pel·lícula “50 primaveres 2017” al Centre Social.

I conclouen les activitats el divendres amb l’assistència a la Trobada de Dones de la Marina Baixa 2018 que tindrà lloc a Finestrat on també hi haurà que inscriure’s.

Amb totes aquestes activitats programades, la regidoria d’Igualtat, anima a la participació i agraeix la col·laboració a la regidoria de benestar social, i a les associacions participants com són, Dones amb Veu; La Flor; Ames de Casa Altea i Altea la Vella; Amamaluna; AECC; Hospal i Anemona.

 

Pin It on Pinterest