Select Page

L’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares i l’edil de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, en nom del municipi, han agraït al geòleg Alfonso Yébenes, professor jubilat de l’IES Bellaguarda, la tasca que al llarg de la seua vida ha fet com a docent i com investigador i divulgador de les bondats dels espais naturals alteans; com ara l’aflorament volcànic de Cap Negret, del que va realitzar un informe que va servir en el seu dia per impulsar la protecció d’aquest espai.

Yébenes, qui fa algun temps també va ser homenatjat pel Parc Natural de Serra Gelada, va rebre de mans de l’alcalde i l’edil Beatriu Nomdedeu un gravat de l’artista afincat a Altea José Azorín, com a símbol d’aquest reconeixement.

Alfonso Yébenes, que contínuament posa en valor els espais mediambientals que ens envolten i advoca pel seu respecte i protecció, declarava sentir-se “tremendament agraït perquè és un reconeixement inesperat que moltes altres persones també mereixen”.

“Teniu un prodigi de la naturalesa, els afloraments volcànics, que només hi ha aquí i és una pena que no siga més visible”; apuntava Yébenes.

Alfonso Yébenes ha volgut cridar l’atenció dels ciutadans indicant que, “han de ser conscients del que tenen i cal respectar aquests espais. És un paradís i hi ha persones que vénen d’universitats estrangeres a visitar-lo i la gent d’aquí ho ignora “; referint-se al aflorament volcànic.

“Sempre he fet una cosa que m’agrada profundament. El segueisc fent i m’alimente del supermercat, però també del que m’aporta el coneixement de les roques. Les roques parlen i diuen moltes coses, com ara que fa 18 milions d’anys Altea era una illa, formant una muntanya de més de dos quilòmetres d’Altura “, ha comptat com a curiositat Alfonso Yébenes.

Pin It on Pinterest