Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat per les regidores d’Urbanisme, Imma Orozco, d’Infraestructures, Roque Ferrer, i de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, ha rebut Rosa de los Ríos, cap del Servei Provincial de Costes, per mantindre una reunió de treball sobre la II Fase de Regeneració de la Façana Litoral del municipi.

A esta reunió, han assistit també tècnics municipals i del Servei Provincial juntament amb els redactors del projecte de la part marítima, que és la que executarà el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient. La seua finalitat era donar a conéixer al consistori els avanços que s’estan produint en la redacció d’este projecte i que caldrà tindre en compte a l’hora d’abordar el corresponent a la part terrestre, que es licitarà el pròxim mes.

Com recordaran, Ministeri i Ajuntament es van comprometre a actuar respectivament en la part marítima i en la terrestre i fer coincidir ambdues obres  per estalviar molèsties i abaratir costos. D’eixa manera “aconseguirem una vertadera regeneració d’este espai tan degradat del nostre litoral amb un impacte menor”,explica l’alcalde, Jaume Llinares.

En la reunió, s’ha pogut conéixer un avanç tant de la solució que es planteja per recuperar la platja en la zona del dic, que coincideix amb l’espai d’aparcament en superfície,  com de la seua continuïtat fins l’actual dic exempt, a l’alçada del C/Sant Pere. “Li hem fet saber a la Directora les qüestions que més ens preocupen, com és l’encontre entre la platja i la nova superfície de passeig, l’accessibilitat a la platja, evitar l’estretiment del passeig en un punt concret o el tamany de l’àrid que s’utilitze en la regeneració”, apunta LLinares.

En este sentit, l’Ajuntament ha mediat entre el Ministeri i els propietaris de parcel·les que potencialment poden tindre material útil per a l’execució de l’obra marítima per tal d’obtindre els permisos per realitzar cates, la qual cosa, previsiblement “es farà en les pròximes setmanes, segons ens han explicat els tècnics del Servei”.

L’alcalde també explica que “l’avanç que ens han fet de les solucions contemplades en el projecte marítim ens reafirma en la nostra proposta de desplaçar l’aparcament en superfície i donar altres alternatives per tal d’aconseguir recuperar este espai per a les persones i revitalitzar-lo comercialment i turísticament, tal com apunta el Document de l’Estratègia per a la Regeneració de la Façana Litoral.”

Per últim, Llinares i els regidors assistents a la reunió coincideixen en què “estos treballs de coordinació són importantíssims de cara a poder vore materialitzat un dels projectes més emblemàtics per al nostre poble i per això agraïm el treball i la visita de la Directora, Rosa de los Ríos. Suposarà un gran esforç per a l’Ajuntament però estem en disposició d’afrontar-lo. Per responsabilitat, no hem de deixar passar esta oportunitat”.

Pin It on Pinterest