Select Page

Aquesta setmana han començat a impartir-les classes d’educació viària teòriques que rebran els alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària dels cinc col·legis públics del municipi; així ho han donat a conéixer la regidora d’Educació, Vicenta Pérez i l’agent de la policia local responsable en la matèria, Eva Lemus.

“Els nostres nens i nenes han de tenir els coneixements de primera mà de les qüestions bàsiques. Es mouen pel municipi, comparteixen espai amb els vehicles i no està mai de més que reconeguen els senyals i les respecten”, ha afegit Pérez.

Vicenta Pérez ha assenyalat que “des de la regidoria d’Educació pensem que és una activitat important, per això es realitza cada any i als nens els agrada. És una activitat divertida perquè després de les classes teòriques arriben les pràctiques i els xiquets i xiquetes posen de manifest els coneixements adquirits en un circuit que s’instal·la per a això”.

L’edil d’àrea ha informat que enguany s’han adquirit 30 nous senyals que formaran part del circuit viari per a les pràctiques que els nens faran. “Per a les pràctiques els nens tenen la possibilitat de portar les seues bicicletes i amb elles circular pel recinte. A més que altres alumnes fan de vianants i de policies i van rotant”; ha matisat Vicenta Pérez.

Per la seua banda, Eva Lemus ha manifestat que “el que més els agrada als nens és la part pràctica perquè es realitza a l’aire lliure i d’entre els diferents papers que assumeixen, el més demandat és el de policia”.

“En les classes teòriques s’intenta ensenyar-los a reconéixer els senyals ja com han de circular com a vianants, sobretot”, ha puntualitzat Lemus, qui ha recordat que les pràctiques per als col·legis Garganes, Blanquinal i Rotes es realitzen en un circuit ubicat a l’aparcament de Belles Arts; el circuit per als alumnes del CP Altea la Vella s’instal·la a les pistes esportives del mateix centre i els alumnes del CP L’Olla es desplacen a Vila Gadea, on és col·loca un circuit per a ells.

Pel que fa a les dates per a les classes, són els mateixos centres els que les trien d’entre un calendari facilitat per Educació.

Pin It on Pinterest