Select Page

L’edil d’infraestructures, Roque Ferrer, anuncia que l’Ajuntament d’Altea ha obtingut el certificat de garantia d’origen d’energies renovables atorgat per la subministradora

L’Ajuntament d’Altea obté per primera vegada el Certificat de Garantia d’Origen d’energies renovables, per al consum dels edificis municipals, així ho anunciava Roque Ferrer, edil d’Infraestructures.

El regidor responsable de l’àrea d’Infraestructures ha avançat que pas a pas s’ha aconseguit que a l’Ajuntament d’Altea se li atorgue l’anomenada certificació, la qual va entrar en vigor el dia 10 d’octubre de 2017.

Ferrer ha explicat que aquesta certificació que ens atorga l’empresa subministradora a través de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència suposa que el 100% de l’energia contractada provinga únicament de fonts d’origen 100% renovable, fet que garanteix el respecte pel medi ambient en evitar les emissions de CO2 i altres gasos contaminants.

“Aquest és el resultat, del treball ben fet des de la conscienciació amb el nostre entorn i prioritzant la ciutadania”, valorava Roque Ferrer. Aquest resultat, com ha continuat informant l’edil, “ve després de diversos mesos de dedicació en aquest aspecte i que s’ha complementat en el canvi a tecnologia LED de l’il·luminació en diferents edificis municipals per a promoure l’estalvi energètic i per tant econòmic o les diferents obres per valor de més de 30.000 € que s’han realitzat per a renovar i millorar la il·luminació pública al llarg de l’últim trimestre del 2017 i que han aconseguit donar com a fruit aquesta certificació que demostra la nostra feina en pro del medi ambient i en definitiva de les persones”.

Per últim Roque Ferrer va “dir que gràcies a aquesta gestió de la regidoria d’Infraestructures en matèria d’energia renovable als edificis municipals, la regidoria de Comerç i Turisme ha pogut subministrar energia renovable a la màquina de fred que mantenia el gel de la pista de patinatge instal·lada al nostre municipi, tal com estava acordat amb l’empresa que gestionava la pista de gel. Donat que aquesta empresa es va retardar amb la contractació de l’energia renovable i en vista que la producció d’energia era mitjançant un generador a gasoil, amb els problemes d’emissions de gasos i soroll que suposava, el mateix ajuntament va procedir a connectar-se a la xarxa de l’edifici de l’ajuntament i a la retirada d’aquest generador”.

Pin It on Pinterest