Select Page

Entre l’11 i 13 de gener es realitzaran els actes de clausura, amb la inauguració de l’exposició “Els papers d’Altea”; la presentació dels llibres “Herència mediterrània” i “Matèria d’Altea”; i l’estrena de l’obra “La Casa de la mar”, composta expressament per al centenari.

Cultura ha donat a conèixer els actes que posaran fi a un any replé d’activitat en commemoració del 4t Centenari de la Carta Pobla d’Altea. El dia 11 de gener, es realitzarà la presentació del llibre “Herència mediterrània”, editat per la Regidoria de Medi Ambient, que, sota el subtítol, “Origen i evolució de la nostra alimentació” donarà a conèixer de gastronomia d’Altea i zona mediterrània, de la mà dels seus autors alteans Juan V. Martín Devesa (Llicenciat en Història) i Ana Zaragoza Martí (Doctora en Nutrició i Ciències de la Salut). L’edició comptarà amb il·lustracions de l’artista alteà Miquel Zaragoza i serà publicat en castellà i en valencià. La presentació es realitzarà a les 19.30 h en la Casa de Cultura d’Altea.

El dia 12 de gener, tindrà lloc un acte doble en què es presentarà el llibre “Matèria d’Altea” i s’inaugurarà l’exposició “Els papers d’Altea”, en la Casa de Cultura d’Altea a les 20.00 h. El llibre és de Jaume A. Martínez Garcia que, a mode d’unitat didàctica, ens endinsarà a la història i cultura d’Altea a través de la seua Carta Pobla de 1617. Comptarà amb la presència de l’autor i serà presentat per Pere Soler, arxiver municipal, qui, a més és el coordinador de l’edició de l’exposició. L’exposició constarà d’una col·lecció de panells expositius on es reproduiran documents relacionats en la fundació i en la Carta Pobla d’Altea.

Com a colofó final, el dia 13 de gener tindrà lloc la Gala-Concert de Clausura de celebració del 4t Centenari, a les 20.00 h, en Palau Altea, amb entrada lliure limitada a l’aforament. Aquest acte, vestit de gala de clausura, posarà punt final a la celebració, amb l’estrena de l’obra “La casa de la mar” composta expressament per a aquesta efemèride pel compositor i director alteà, Jaime F. Ripoll Martins. La interpretació de l’obra serà executada per la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense. Així mateix, l’acte comptarà amb l’oferiment d’un vi d’honor per als assistents.

L’edil de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Diego Zaragozí, ha realitzat un breu repàs de totes les activitats realitzades des de l’11 de gener de 2017, com a actes institucionals, activitats culturals i educatives, actuacions musicals i diversos actes socials per a celebrar l’efemèride. Per a Diego Zaragozi, ha sigut molt important la implicació de molta gent en els actes que s’han organitzat, “sense la col·laboració desinteressada de molts ciutadans no haguera sigut possible dur a terme tants actes i activitats”, va destacar Zaragozí.

 

Pin It on Pinterest