Select Page

Roque Ferrer, regidor de l’àrea d’Infraestructures ha anunciat la finalització de les obres de reparació del front litoral de Cap Blanch en la carretera de l’Albir, que a causa dels temporals de l’hivern passat havia patit grans desperfectes.

El regidor ha detallat que durant el gener passat, quan es va descalçar el vial i va haver-hi diversos desperfectes ja es va actuar de forma urgent i es va publicar la licitació d’aquestes obres en el mes de març encara que des de l’Ajuntament d’Altea es van iniciar unes obres d’emergència per a contenir el vial provisionalment, tal com informa l’edil de l’àrea, qui va encarregar la redacció del projecte, per a poder licitar l’obra definitiva, que ha tingut una durada d’aproximadament dos mesos.

Les obres escomeses per l’empresa Excavacions Geos S.L. i sufragades per la Diputació d’Alacant han consistido en l’elevació del mur per a poder protegir la zona de les inclemències del mar, refer la vorera és una altra part de les obres, tal com informa l’edil qui va exigir una amplària suficient perquè les vianants pogueren creuar-se en ambdós sentits sense haver de baixar a la calçada per a poder transitar, per el que ha quedat una vorera més ampla, d’uns 260 cm, que la preexistent de 50 cm creant així una zona més segura.

Per a el regidor de l’àrea d’Infraestructures, l’Ajuntament d’Altea ha perdut un total de 240.000€ a causa del tracte injust de la Diputació d’Alacant perquè ha costejat aquestes i altres obres extraordinàries provocades pel temporal de gener amb recursos d’una subvenció ordinària de caràcter anual que venen rebent tots els municipis de la província, la qual cosa ens ha obligat a renunciar a fer obres de millora ja previstes per al municipi d’Altea, com la renovació dels carrers Pont de Montcau i Convent amb els respectius carrerons de l’Hostal i Astilleros, ja que informa Ferrer, la Diputació hauria d’haver contemplat els diners destinats a aquestes obres extraordinàries a banda dels que Altea hauria de haver rebut realment per a fer obres de millora, perquè Altea es mereix ser millorada, i no sols de reparació com aquestes.

Amb la conclusió d’aquestes obres es posa fi a tots aquests mesos en els quals transitar per la carretera de l’Albir no era faena senzilla, però l’espera ha valgut la pena perquè d’una dificultat hem aconseguit un avantatge com és l’ampliació de la vorera.

Pin It on Pinterest