Select Page

Estudiants de l’IES Bellaguarda i de l’IES Callosa d’en Sarrià participen en aquesta jornada de voluntariat

Els alumnes que han volgut participar en aquesta jornada de voluntariat han rebut una formació teòrica del biòleg i professor Joan Piera a primera hora del matí. El col·loqui ha versat sobre la situació importància i estratègia mediambiental del paratge en el qual es troba submergit Altea.

A continuació s’han introduït en el llit del riu Algar per netejar la brutícia que han pogut trobar. Com a colofó ​​final i en agraïment han participat tots d’un refrigeri organitzat per la Regidoria de Medi Ambient.

Per a la Regidora, Bea Nomdedéu, “aquesta activitat és fonamental de cara a un valor únic que té Altea com és el riu Algar i la seua conca i per això hem de preservar tot el seu naturalesa i la protecció de la flora i la fauna”. A més ha afegit que “s’han eliminat prou quantitat de materials de rebuig que triguen a biodegradar i sobretot de tovalloletes, el principal problema que tenen molts municipis en l’actualitat”.

Per la seua banda, Piera, president de la Junta Rectora del Parc Natural de Serra Gelada, ha valorat la importància d’aquest tipus de voluntariat; “Al mes de novembre comença l’època de neteja del riu Algar, després de l’estiu i la massificació dels turistes. Els residus produïts en aquesta època són llevats per aquests joves com és habitual durant els últims anys”. Finalment ha volgut convidar els alteans i alteanes “a aquest espai per obrir les seues emocions on la gent trobi el seu emocionalitat i quedi satisfeta”.

Pin It on Pinterest