Select Page

L’objectiu és cercar solucions integrals mitjançant la col·laboració públic-privada per a la implantació de la Smart City, una ciutat dotada d’un sistema i infraestructures que garantisquen un funcionament eficient, tant des del punt de vista econòmic, com a energètic i polític.

El Regidor d’Hisenda i RRHH, de l’Ajuntament d’Altea. Pere Lloret, es va reunir la setmana passada en la seu de la Diputació de València amb el president d’AVAESEN, Marcos J. Lacruz, per a la signatura del conveni de col·laboració entre el Consistori alteà i l’Associació Valenciana d’empreses del Sector de l’Energia.
La signatura d’aquest conveni, de caràcter gratuït per a l’Ajuntament, suposa una iniciativa del Think Tank Smart Cities liderat per AVAESEN, un grup de treball orientat a resoldre les necessitats dels municipis generant oportunitats de negoci en l’àmbit de les Smart Cities. Com ha indicat el president d’AVAESEN, “el Think Tank Smart City és en aquests moments un dels principals pols d’innovació de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa agraïm a l’Ajuntament d’Altea la seua confiança”.

L’objectiu d’aquest grup de treball és l’aportació de solucions integrals mitjançant la col·laboració públic-privada.
La signatura d’aquest conveni aportarà a la localitat la realització d’un diagnòstic de la situació actual del Municipi d’Altea respecte als paràmetres que engloben una Smart City, la realització d’una primera definició de l’estratègia de la ciutat “Smart City” basada en la Guia Smart City, la millora de la coordinació entre les aplicacions de les diferents àrees de cada municipi: aigua, energia, residus, TIC, mobilitat, medi ambient, turisme, etc, i la participació en consorcis europeus, entre altres qüestions.

 

Pere Lloret ens comentava que “una Smart City és una ciutat dotada d’un sistema i infraestructures que garantisquen un funcionament eficient, tant des del punt de vista econòmic, com a energètic i polític. Se cerca, sobretot, la màxima eficiència en l’assoliment de la sostenibilitat. Haurem d’anar acostumant-nos al terme perquè, si volem confluir amb els països més avançats i afrontar amb ells els reptes de desenvolupament urbà que se’ns ve damunt, ens hem de posar a treballar ja.”

 

 

Pin It on Pinterest