Select Page

Aquest matí ha tingut lloc a Palau Altea la inauguració del Simposi “repensem l’FP” organitzat pel Consell Escolar Valencià. L’acte ha estat presidit per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i Encarna Cuenca presidenta del Consell Escolar Valencià, CECV, un òrgan consultiu dependent de la Generalitat.

“Aquest cap de setmana ens anem a ajuntar representants de la comunitat educativa de tots els sectors que tenen alguna cosa a dir, alumnat, professorat, famílies, sindicats, empreses, per pensar que coses podem fer per millorar la Formació Professional; des d’una perspectiva integradora i inclusiva que pensi en el benestar del tots “, ha explicat Encarna Cuenca.

Pel que fa a l’elecció del municipi d’Altea com a seu del simposi, Cuenca ha comentat els motius, “hem triat Altea per la seva ubicació a mig camí entre els dos extrems i per l’oferiment que l’Ajuntament ens ha fet d’espais que permeten el desenvolupament de l’activitat. Espais grans per a les sessions plenàries i un espai que és perfecte per a la metodologia que volem utilitzar com és la Casa Gadea en la qual en espais xicotets parlarem, ens escoltarem, compartirem idees i posarem en comú tot allò que pensem podem fer cada un de nosaltres per millorar la FP de la nostra Comunitat “.

Encarna Cuenca ha manifestat que “els resultats que s’estan obtenint de la gent que fa FP són fantàstiques i ens interessa que funcioni i funcioni bé”. Amb les conclusions d’aquest simposi s’elaborarà la memòria que utilitzarà la Conselleria d’Educació com a pla de treball en la regulació de la formació professional.

Per la seva banda, l’alcalde d’Altea, ha donat la benvinguda als més de 100 participants en el simposi i ha agraït a Encarna Cuenca l’haver triat Altea com a seu per “haver entès les nostres ganes de participar en l’entramat cultural i educatiu del nostre país “.

El nostre poble posa a disposició d’aquest món de treball de l’FP les instal·lacions que necessiten. “Ja se sap les ganes que tenim d’impulsar el Centre Cultural Gadea, dotant-lo d’activitats. Hem arrencant amb les dues càtedres i ara seguim amb aquest simposi treballant perquè sigui una entitat viva i contribueixi a que el nostre poble sigui un referent educatiu i cultural “.

Entre el planter d’experts que han participat de la jornada inaugural han estat Miguel Soler Gracia, Secretari Autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Ángel Javaloyes del Rio, secretari general de la Confederació d’Empresaris Valencians; Ana María García Alcolea, Secretaria de Formació, Ocupació i Atur, CCOO PV; i Fernando Marhuenda Fluixà del departament de Didàctica i Organització Escola.

Pin It on Pinterest