Select Page

Pesca i Medi Ambient, Confraria de Pescadors i Club Nàutic presenten les jornades de neteja de fons marins que s’estan escometent

En el dia d’ahir, l’edil de Pesca i Medi Ambient, Beatriu Nomdedéu; Joan Mulet, en representació de la Confraria de Pescadors d’Altea; Ximo Such, en representació del Club Nàutic i Andrés Ribes, gerent de l’empresa Algar Serveis, presentaven in situ les tasques de neteja de fons marins que s’estan duent a terme des del passat 23 d’octubre i es prolongaran fins al 28 al Port d’Altea, tant en el pesquer com en l’esportiu. Les jornades, que tenen per objecte l’extracció de residus sòlids d’aquests fons, compten amb una subvenció procedent de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient.

Es tracta d’unes tasques de neteja manuals que està duent a terme l’empresa Algar Serveis, treballs sub-aquàtics, a través de quatre bussos i un camió ploma que extreu els residus més pesats.

Com a responsable municipal d’Agricultura i Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, manifestava la seua alegria per estar davant d’una acció que compta amb la col·laboració de diferents entitats com són la Confraria de Pescadors i el Club Nàutic d’Altea, que en aquest cas s’han unit per aconseguir uns fins positius per a tots dos i per al municipi d’Altea.

Per la seua banda, el representant del Club Nàutic, Ximo Such, explicava que “és una iniciativa que concorda perfectament amb els nostres valors de protecció del Medi Ambient”.

Such incidia que “és de vital importància que tant els professionals com els usuaris nàutics han de conscienciar-se que les escombraries que es genera a alta mar cal portar-la a terra, reciclar-la i donar-li una sortida per tal de netejar el mar”.

“En aquest cas portem a terme una iniciativa més, conjunta entre Confraria i Club Nàutic, per tal de recollir els residus sòlids que hi ha sota de la làmina d’aigua al Port d’Altea. Possiblement feia dècades que no s’havia recollit aquestes escombraries que es genera per l’activitat que hi ha dins el port “; declarava el representant del Port Esportiu d’Altea.

“El turisme nàutic i el turisme en general acudeix a Altea per la nostra badia i entorn envejable, per tant aquest tipus d’iniciatives s’han de dur a terme amb més freqüència”, concloïa Ximo Such.

Des de la Confraria de Pescadors, Joan Mulet agraïa a la Conselleria d’Agricultura i Pesca que haja obert aquesta línia d’ajuts i explicava que assumirà el que és el cost de la neteja, el cost ascendirà a 10.000 €.

“El Port d’Altea fa uns anys es dragà però les escombraries més grossa va quedar baix i és la que està contaminant el port i d’aquí la necessitat d’executar l’acció perquè depenem de la mar i interessa tenir-lo net”, afegia Mulet.

Club Nàutic i Confraria van coincidir a donar les gràcies a l’Ajuntament per la col·laboració rebuda.

Quant als treballs tècnics era Andrés Ribes, el responsable Algar Serveis, el qual detallava les tasques a realitzar i comentava el tipus d’objectes extrets com són xarxes, rodes, carros, defenses, caixes, etc.

“Es tracta d’uns treballs manuals en els quals cal tenir en compte la seguretat dels operaris. Treballem en un radi de 25 metres des de l’escaló amb busseig autònom i semiautònom. Senyalitzem les escombraries i el camió ploma les extreu. És un treball que té la seua complicació pel tema de la visibilitat sobretot i al final el que volem és treure totes les escombraries, és lent però està donant els seus fruits “; exposava Ribes.

En tan sols dia i mig s’havia tret més de 10.000kg d’escombraries, incloent formigó i ferro.

Finalment era la responsable municipal d’Agricultura i Medi Ambient la que prenia la paraula i declarava estar molt contenta pel gran rendiment que s’està traient a una petita subvenció gràcies a la col·laboració de diferents entitats alteanes. “Aquesta és l’única manera que tenim hui de treure un resultat positiu, ja que és una petita quantia que, gràcies a la col·laboració d’entitats, estem aconseguint un objectiu com és la custòdia del territori a través de la seva neteja, manteniment i millora “.

Beatriu Nomdedeu feia una crida a la societat a reutilitzar, reciclar i reduir el consum de productes innecessaris perquè al final redunda en el benestar. “Les nostres accions no han de perjudicar les necessitats de generacions futures”; concloïa Nomdedeu.

Pin It on Pinterest