Select Page

En el dia d’ahir la plaça de l’Església es convertia en un dels escenaris protagonistes de la segona edició del Festival Internacional de Poesia de Benidorm i Costa Blanca. El recital va tindre la participació de destacats poetes procedents de diferents països com Uruguai, Líban, Regne Unit, Tunísia, Egipte, Iran, Portugal, siriana, el Marroc, Suècia, Turquia i per descomptat Espanya, que van comptar amb la col·laboració d’alumnes dels dos instituts d’Altea recitant els poemes en castellà, així ho explicava el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, en el transcurs de l’acte celebrat al municipi.

Gràcies a la iniciativa del Liceu Poètic de Benidorm, la poesia ha impregnat diferents municipis de la Comarca durant aquesta setmana. Dilluns era Benidorm, dimarts Alfàs del Pi i ahir dimecres Altea els municipis d’acollida d’aquesta  2a edició del Festival, avui la cita està a la Vila Joiosa i Busot.

En el transcurs del recital ofert a Altea, a més de la col·laboració dels alumnes dels IES Bellaguarda i Altaia, el cantautor local “Chocolater” va posar la música a certs moments.

Segons Julio Pavanetti, director del Liceu Poètic de Benidorm, “la primera edició va ser una prova i un èxit per això aquest any s’han sumat més municipis a la iniciativa”. “Aquest any hi participen 20 poetes dels més importants que hi ha avui al món procedents de 13 països diferents. Alguns vénen del festival de Medellín que congrega a la final a més de 5.000 persones, cosa que aquí seria impensable “.

Pavanetti ha manifestat el seu agraïment a l’Ajuntament d’Altea, en particular a l’edil de Cultura “per permetre’ns la realització d’aquest festival poètic també a Altea. El Festival no només és poesia, és també promoció turística de les ciutats en què es desenvolupa perquè aquesta gent torna als seus països meravellats i el difonen i publiquen en els seus països d’origen i crec que això és important “. Ha conclòs el responsable de la iniciativa.

Pin It on Pinterest