Select Page

El regidor de l’àrea i la Coordinadora Sanitària del municipi incideixen en la importància que té per als grups de risc el vacunar

Des de ja mateix i fins al proper mes de gener estarà en marxa en els diferents punts sanitaris del municipi la campanya de vacunació contra la grip; així ho han donat a conèixer el regidor de Sanitat, Diego Martínez i la Coordinadora de Salut a Altea, Beatriz Alonso, que han incidit en la importància que té vacunar-se si es pertany a qualsevol dels grups de risc establerts, així com si s’està en contacte amb persones que pertanyen a aquests grups.

“La campanya va des del 23 d’octubre a gener, però és important vacunar com més aviat perquè així abans estem previnguts i evitem encomanar”; apuntava la Dra. Alonso.

“Creiem que és de vital importància posar l’accent en la quantitat de gent que ha de administrar aquesta vacuna i el primer que han de saber és que és una vacuna de virus inactivats. Això vol dir que el virus està mort però si que té la força suficient perquè el nostre cos responga amb la fabricació d’anticossos en una mitjana d’unes dues setmanes “; ha explicat Beatriz Alonso.

Alonso ha citat aquells grups de població als quals se’ls recomana vacunar-se, com són, tots els majors de 65 anys; pacients diabètics; pacients hipertensos; pacients amb malalties renals; pacients amb malalties hepàtiques; pacients que els falta la melsa, que tenen alteracions de les defenses; persones que per alguna circumstància estan en tractaments de quimioteràpia o radioteràpia; tots pacients d’alt risc i el benefici de la vacunació és molt important.

“El fet que no tinguem la grip vol dir que no tinguem malestar general ni febre elevada i sobretot que durant la malaltia es poden descompensar totes aquestes patologies cròniques”; ha puntualitzat la Coordinadora de l’Àrea Base d’Altea.

Beatriz Alonso ha fet especial menció al grup de les embarassades que es podran vacunar en els tres trimestres de l’embaràs per evitar que el virus i els pics de febre afecten el xiquet.

“Els que ens dediquem a l’ajuda de la resta de la població també hem de donar exemple i vacunar-nos i també tots aquells cossos de seguretat perquè estem sempre en contacte amb pacients molt complexos que tenen disminuïdes les seues capacitats de defensa”; ha matisat la Doctora.

Beatriz Alonso ha comentat que, “hi ha part de la població, que ja s’ha vacunat anteriorment, que sap com ha de fer-se, directament van a recepció del seu centre de salut i demanen una cita per posar-se la vacuna. Quan és la primera vegada que s’ha de posar la vacuna, la persona ha de demanar una cita amb el metge de capçalera que li explorarà i veurà si és aconsellable posar la vacuna i amb un document que se signa es va a recepció i li donen la cita per posar-li la vacuna “.

“El que sí que interessa és que els pacients que han passat un refredat o hagen sortit de l’hospital han de passar primer pel metge, encara que ja s’hagen vacunat en anys anteriors i veure si és el moment adequat per posar-se la vacuna o han d’esperar” . Clares paraules d’Alonso amb què ha conclòs la seva intervenció respecte a la vacunació contra la grip.

Beatriz Alonso, no ha deixat passar l’oportunitat de recordar a la població en general que “quan s’està amb un virus respiratori s’han de mantenir unes mesures higièniques senzilles que evitaran la propagació del virus com són posar-se la mà en tossir, no reutilitzar el mocador, rentar-se contínuament les mans, etc. Coses que són fàcils d’executar i que disminueixen la via de transmissió del virus “.

Per la seua banda l’edil de Sanitat, Diego Martínez recalcava la importància d’aquesta campanya i agraïa a Alonso la seva participació directa en la difusió de la campanya.

Pin It on Pinterest