Select Page

L’edil d’Educació i les responsables de Creu Roja a Altea donen a conèixer la iniciativa

La regidoria d’Educació, regida per Vicenta Pérez, i Creu Roja, han donat a conèixer l’activitat de cuina que hui mateix s’està duent a terme a l’Aula Municipal de Cuina en benefici de les famílies usuàries de les ajudes alimentàries. A la presentació ha assistit també el regidor de Benestar Social, Diego Martínez, àrea amb la qual Creu Roja té diversos convenis de col·laboració subscrits.

Segons ha explicat Silvia Muñoz, Treballadora Social de Creu Roja Altea, “hui s’inicien unes sessions de cuina amb usuaris de Creu Roja a Altea als quals se’ls fa entrega d’aliments del Fons d’Ajuda Europeu. Aquests aliments són molt bàsics, arròs, pasta, llegums, tonyina, llet, oli … i el que pretenem és no només lliurar-li els aliments sinó donar-los a conèixer com cuinar-los “.

Aquesta activitat la du a terme el voluntariat de Creu Roja. Hi haurà dues sessions més abans d’acabar l’any i es poden beneficiar d’ella fins a 15 famílies per sessió.

Per la seua banda Inma Martínez, directora tècnica de Creu Roja Altea, mostrava el seu agraïment a l’Ajuntament d’Altea i en concret a la regidoria d’Educació per la seua disposició a col·laborar en els programes d’intervenció social que diàriament desenvolupa l’entitat.

“Volem saltar l’assistencialisme i el lliurament d’aliments i passar a una intervenció més integral amb la persona. No en tenim prou amb lliurar aliments, volem ensenyar-los a cuinar-los, a fer una cuina saludable i econòmica “; ha matisat Martínez.

Segons les dades facilitades per les responsables de Creu Roja Altea, ja va tenir lloc una experiència pilot a l’Aula de Cuina Municipal amb cursos de cuina amb xiquets i donat el seu èxit s’han organitzat aquestes tres jornades de cuina per a famílies desfavorides.

Per la seva banda, l’edil responsable de l’Aula Municipal de Cuina i regidora d’Educació, Vicenta Pérez, ha declarat que “des que es va posar en marxa el projecte de l’Aula Municipal de Cuina ja es va pensar que es potenciés el seu ús al màxim per arribar a quantes més persones millor i que a part dels cursos que organitza l’Ajuntament per als CEIPS i IES, o els destinats a tot tipus de públic com els oferts en la seua programació, es duran a terme diferents tipus d’actuacions específiques com aquesta que hui portem a terme, atès que és una intervenció que va entrar des del principi en la nostra política d’ús “.

“Som conscients de la problemàtica que existeix amb la donació d’aliments que de vegades no saben com cuinar-los i pensàvem que una bona intervenció era precisament aquesta, la d’ensenyar a les persones que se’ls dóna els aliments ensenyar-les a cuinar-los, a utilitzar-los i a com produir el màxim possible amb ells “; ha apuntat l’edil d’Educació.

Vicenta Pérez ha conclòs la seua intervenció reconeixent la tasca social de Creu Roja; “Sabem que la seua intervenció social és positiva i nosaltres des de l’Ajuntament estem a disposició per ajudar el màxim possible”.

Pin It on Pinterest