Select Page

Dijous passat 5 d’octubre, un tècnic municipal del departament de Noves Tecnologies i Comunicació, Antonio Alós, en coordinació amb els departaments de Turisme i Comerç assistia, com a representant de la Film Office Altea, a la reunió de les Films Offices de la Comunitat Valenciana, que va tenir lloc a la Ciudad de la Luz, i es trobava emmarcada dins del Fòrum Valencià de l’Audiovisual.

La reunió sectorial va tenir com a objectiu principal unir sinergies dins el sector audiovisual, buscant una major coordinació i col•laboració entre les Film Offices de la Comunitat Valenciana i els diferents estaments que participen de la producció audiovisual.

A la taula de la trobada hi eren presents: Pilar Pérez Solano – Assessora Presidència GV, José Luis Moreno – Sotsdirector IVAC, Emilio J. Alhambra – Vicepresident Spain Film Commission i Luis Tormo de l’AVT. S’hi va fer palesa la necessitat per part de les Film Office presents de comptar amb col•laboració supramunicipal que servís de paraigua a l’hora de poder facilitar informació a les diverses productores interessades en la producció audiovisual en la nostra Comunitat.

El regidor de Noves Tecnologies i Comunicació indicava que: “en l’actualitat, en el departament, ens trobem treballant per millorar els serveis que oferim des de l’ajuntament mitjançant la Film Office”. Pere Barber remarcava que: “estem preparant un formulari tipus que permeta a totes les productores treballar a Altea amb el concepte de finestra única, així com l’elaboració de la -Ordenança reguladora de la realització de productes audiovisuals al municipi de Altea- a la que es marcaran les directrius per poder supervisar i controlar les produccions que es realitzen en la nostra localitat “.

Cal destacar que les produccions audiovisuals són un fort exponent per a la dinamització tant turística com comercial a la nostra localitat. Altea ja ha estat en més d’una ocasió plató de diverses produccions, exercint aquestes tant d’aparador que atreuen turisme a la nostra localitat, com dinamització del comerciar ja que les pròpies produccions generen una sèrie de despeses molt importants en el municipi.

D’altra banda, amb la imminent obertura d’À Punt, les solucions que sembla que se li donaran en breu a la Ciutat de la Llum i la implicació d’estaments supramunicipals, amb la creació de la Film Comissió Valenciana per part de la Generalitat València i de la Film Comission Alacant per part del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, s’espera un auge de les produccions a la nostra comunitat. Com a dada de la importància del sector estudis realitzats per l’IVAC indiquen que per cada euro invertit en el sector s’obté un retorn directe de cinc euros.

Pin It on Pinterest