Select Page

Diumenge passat tenia lloc la ruta a peu pel Parc Natural de la Serra Gelada, concretament per la Badia d’Altea, organitzada per la regidoria de Turisme amb motiu del Dia Mundial del Turisme dedicat a la present edició al turisme sostenible. La ruta va estar guiada per la biòloga marina Rebeca Velasco i va comptar amb la presència de l’edil d’àrea, Anna Alvado, entre els més de 30 participants.

La ruta, que va tenir la seua eixida a la Plaça d’Europa, va transcórrer pel “Camí Reial” acabant en la Caserna de Carrabiners. Com ha explicat Alvado, “durant la caminada vam fer diverses parades com per exemple, a la desembocadura del Riu, a la Cala del Soio, entre altres, en les quals Rebeca Velasco ens anava explicant particularitats del paisatge i característiques de l’hàbitat, així com la manera d’evitar problemes mediambientals del Parc i va insistir en la importància de les praderies de posidònia “.

A la ruta van assistir alteans i alteanes i turistes nacionals i internacionals, de manera que les explicacions van ser dutes a terme en valencià, castellà i anglès.

La Regidora de Turisme manifestava que “va ser una activitat realment interessant que vam fer per commemorar el Dia Mundial del Turisme Sostenible i que ens va ensenyar també com gaudir del nostre entorn d’una manera respectuosa”.

Anna Alvado ha conclòs recordant el missatge llançat per la pròpia Organització Mundial del Turisme, sobre l’important que és el turisme en el creixement de les ciutats sobre un model sostenible; “El sector turístic pot influir en els tres sectors de la sostenibilitat: econòmic, social i del medi ambient. A més d’encapçalar el creixement, propicia una millor qualitat de vida, l’enfortiment de la protecció del medi ambient, la defensa del patrimoni cultural i la promoció de la pau al món “.

Pin It on Pinterest