Select Page

Divendres passat, els 6 participants a la IV edició de la Beca Paisatge mostraven al Palau els treballs que han realitzat a Altea durant les tres setmanes que han estat al municipi. A la presentació van assistir el regidor de Cultura, Diego Zaragozí; el president de Caixaltea, José Miguel Cortés i Iván Albalate, director de la Beca Paisatge i Vicedegà de Grau de la facultat alteana de Belles Arts, entitats organitzadores de la iniciativa, entre d’altres càrrecs municipals, educatius i de l’entitat financera, així com a públic en general.

Vistos els treballs d’Adrián Cerezo, Carlos Dovao, Pablo Follana, Luis Miguel Gutiérrez, Eztizen ca Creu i Karolina Pielak, participants en aquesta edició de la Beca Paisatge, la valoració que realitzava el director de la iniciativa era molt positiva. “El tema que se’ls diu que han de treballar és el d’Altea, no només el paisatgístic sinó també les sensacions, festa, població; tot el que defineix al municipi d’Altea i el converteix en un municipi singular, és el que ells intenten captar “. Albalate, explicava que “s’ha fet coincidir la beca amb la festa perquè ells visquen també la part tradicional al mateix temps que vistosa. Llavors els treballs van des de treballs molt realistes en els quals s’intenta veure un espai com ara l’església, a treballs més conceptuals que tenen a veure amb una càrrega matèrica o treballs relacionats amb la fotografia, en què es reflecteixen personatges del poble”.

De les 14 facultats de Belles Arts existents al territori espanyol, el concurs, després de manar informació a totes elles, ha rebut 9 peticions de participació i 18 participants, dels quals han estat seleccionats dels 6 que finalment han gaudit de l’activitat aquest any .

Per al president de Caixaltea l’aventura va començar el 2007 amb un concurs de pintura destinat als alumnes de la Facultat de Belles Arts d’Altea i fa quatre anys es va decidir canviar el format per ampliar la participació i repercussió. Cortés manifestava satisfacció per la participació d’alumnes procedents de tot el territori espanyol i assenyalava que “no poden evitar reflectir que vénen de diferents punts. En l’obra de cada un dels que han participat veus de quina part d’Espanya vénen perquè transfereixen l’ambient dels seus llocs en els quadres que pinten, encara que el paisatge siga el nostre alteà “.

Finalment l’edil de Cultura Diego Zaragozí, comentava l’impacte que els assistents a la mostra ha produït el veure la visió tan diferent d’Altea que han reflectit els sis participants en l’edició de la Beca Paisatge 2017. “Ens mostren una altra Altea que no estem tan acostumats a veure “, puntualitzava Zaragozí; qui concloïa agraint als participants el seu interès, als assistents a la mostra la seua presència i a la Universitat Miguel Hernández i Caixaltea la participació activa en aquesta iniciativa conjunta “que també té entre els seus propòsits el mantenir viu l’esperit cultural i artístic del nostre municipi” .

 

Pin It on Pinterest