Select Page

Jaume Llinares i el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, han rebut als 6 estudiants que promocionaran artísticament a Altea, gràcies a la Beca Residència Paisatge.

La regidoria de Cultura, en col•laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández i amb la Fundació Caixaltea, ha becat a 6 artistes que romandran durant tres setmanes, fins al dia 1 d’octubre, a Altea amb la idea de fomentar la convivència i la formació d’aquestos estudiants de Belles Arts d’Espanya perquè desenvolupen els seus projectes artístics sobre l’entorn paisatgístic de la zona. La beca cobreix les despeses de manutenció, allotjament, exposició amb catàleg i totes aquelles activitats que en ella es desenvolupen.

En aquesta quarta edició els premiats han sigut Luis Miguel Gutiérrez (Universitat de Salamanca), Carlos Dovao (Universitat de Sevilla), Karolina Pilak (Universitat de València), Eztizen La Creu (Universitat del Pais Basc), Adrián Cerezo (Universitat Miguel Hernández) i Pablo Follana (Universitat de Múrcia).

D’entre tots els aspirants de les diferents facultats, un jurat ha triat a sis alumnes, atenent la brillantor i qualitat dels seus treballs, sobretot aquells relacionats amb el paisatge. Com cada any, una d’aquestes beques ha quedat reservada per a un alumne de la Facultat de Belles Arts d’Altea, en aquest cas ha sigut elegit Adrián Cerezo per la qualitat del dossier presentat. També, per primera vegada, una estudiant Erasmus (Polònia) està gaudint de la beca.

Diego Zaragozí destaca la importància d’una beca com aquesta “és una manera d’ajudar i promocionar a aquestos artistes, a més cada any es presenta més gent”. Destaca també “la importància artística i històrica d’Altea” i afegeix que “és important que els joves publiciten Altea de forma artísticaen ser cada un d’una part d’Espanya, com ara Còrdova, Alacant, Bilbao, València, i fins i tot de forma internacional gràcies a l’estudiant Polonesa.

Per la seua banda, Iván Albalate, vicedegà de la Facultat de Belles Arts destaca la importància de la beca “ens posa en un lloc desenvolupat en l’àmbit nacional, en un lloc important pel que fa al que és l’activitat artística i pel que fa a beques de residencia”.

Finalment, Jaume Llinares, ha convidat als becats a participar en les festes de les que ha declarat “ser partícip” i ha explicat “la importància tradicional i cultural de les festes d’Altea en les quala el poble reflecteix la història de les batalles medievals pel territori entre musulmans i cristians’’.

Pin It on Pinterest