Select Page

Es posarà en marxa una campanya de conscienciació dirigida als participants

Es repartiran poals i s’instal•la contenidors de vidre en els voltants de cada filà amb l’objectiu de reciclar els residus dels envasos de vidre que es generen durant els dies de festa

La Regidoria de Festes, en col•laboració amb Ecovidrio, ha posat en marxa una campanya per a la promoció del reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2017. L’Objectiu principal és el de motivar als festers i veïns, mitjançant un concurs entre municipis de la Comunitad Valenciana, en la qual Altea tractará de ser la població més recicladora durant aquestes festes.

L’iniciativa, que es desenvoluparà entre el 22 i el 25 de setembre, pretén conscienciar els ciutadans d’Altea i especialment a les ‘filaes’ sobre la importància de separar selectivament el vidre durant el transcurs de les festes. Per Això, s’han instal•lat diversos contenidors personalitzats amb la imatge de la campanya als voltants de cadascuna de les “filaes”.

La campanya comptarà, a més, amb diversos educadors que informarán als festers del Procés del reciclatge del vidre i les obsequiarà amb algun detall d’Ecovidrio (obridors, bosses, xapes amb emoticones moros o cristians…). Així mateix, per donar suport a la tasca de reciclatge, la Ecopatrulla col•laborarà amb la retirada de vidre que les “filaes” vagen separant per a un correcte reciclat.

El concurs que s’ha posat en marxa entre els diferents municipis de la Comunitat consistirà en reciclar la major quantitat de vidre possible. En finalitzar l’any, es coneixerà el municipi més reciclador, càlcul basat en quilograms de vidre reciclat per fester, perquè totes les poblacions competeixin de manera equànime. La localitat guanyadora rebrà un xec per valor de 3.000 € destinats a l’organizació de l’acte de proclamació de càrrecs del 2018. Tota la informació i bases legals del concurs, podran ser consultades en www.lareconquistadelvidrio.es

Per implicar als més xicotets, s’ha convocat un concurs de dibuix que la seua temàtica és el reciclatge de vidre i les festes de Moros i Cristians. En el concurs podran participar els escolars de primària i el dibuix guanyador serà utilitzada com a part del disseny de la imatge de campanya de 2018.

El regidor de Festes, Vicent Ripoll, ha convidat a participar a veïns i festers per “la importància que té la conscienciació de campanyes com aquesta que són per i per al benestar de tots”.

Dades 2016 de reciclatge de vidre a Altea

Segons les últimes dades disponibles, cada alteà va reciclar una mitjana de 38,7 quilograms de vidre, quedant per dalt de la mitjana regional (16,5 kg / hab).
Respecte a la taxa de contenerització, Altea se situa amb una mitjana de 166 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 131 iglús per als residus d’envasos de vidre instal•lats al municipi.

Pin It on Pinterest