Select Page

Divendres passat, a la Casa de Cultura d’Altea, tenia lloc la inauguració d’una nova mostra amb obra del professor Schlotter. En aquest cas es tracta de l’obra “Altea Recordada”; una carpeta que inclou gravats d’Eberhard Schlotter i text de José Morote. A la inauguració van participar el regidor de Cultura, Diego Zaragozí; Luis Morote, fill de D. José i amic de la família de l’artista i Sibille Schlotter filla del pintor. L’acte va comptar a més amb la presència de l’Alcalde, Jaume Llinares i nombrós públic.

Pel que fa a l’exposició, l’Alcalde declarava que “Altea haurà d’estar tota la vida agraïda al llegat que el professor Schlotter ha regalat al patrimoni cultural alteà. La família és la que en aquest moment està cuidant aquest llegat i saben del nostre agraïment “. I afegia, “aquesta exposició és un pas més per recordar la magnitud i importància de la seua obra i la seua vinculació al municipi d’Altea i de la feina que va fer per donar a conèixer també el nostre poble a Europa i donar-li la projecció i nivell cultural que té Altea “.

Jaume Llinares agraïa a Sibille Schlotter la seua bona disposició per mostrar al públic obra del seu pare, patrimoni familiar en aquest cas i també felicitava a Luis Morote per “el bonic text que ha escrit per a aquesta ocasió, que és digne de ser publicat”.

Per la seva banda, Sibille Schlotter comentava, “és un gran honor per a la família el que Altea estiga sempre organitzant activitats relacionades amb l’obra del mon pare. En aquesta mostra es veu el gran afecte que els meus pares tenien per Altea “. “La família està treballant per garantir el futur de les obres a Altea i quan jo ja no hi siga espere que els meus fills continúen amb aquest camí tan positiu perquè el meu pare ha treballat 60 anys a Altea, tota una vida”, indicava la filla del mestre .

L’obra que a hores d’ara s’exposa a la Biblioteca Municipal reflecteix Altea en els anys anteriors als 80, ja que la carpeta exposada es va editar el 1981.

En el transcurs de l’exposició, Luis Morote, convidat a intervenir per la seva relació directa amb els dos protagonistes de la feina “Altea Recordada” va rememorar una part d’aquella Altea que va conèixer de petit i l’amistat entre Eberhard, al que crida Abelardo, i Dorotea i seus pares; “No se m’ha ocorregut altra cosa que explicar com va arribar Abelardo açí, per què va vindre i com va sorgir l’amistat i després com he viscut jo aquestes amistats”.

Morote, en un text perfectament ambientat en l’època i entranyable comptava algunes anècdotes, com la del biquini. “He resumit com era d’afable i tranquil Altea, que et podies deixar una bicicleta amb els diners i ningú t’ho tocava i com va ser la meua relació amb Abelardo i Dorotea d’adult, en la qual podies parlar de moltes coses. Així com he fet referència a la meua mare i la vellesa de la meua mare que va pintar Abelardo “; explicava Luís Morote.

Va ser el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, l’encarregat de presentar als participants en la inauguració i també de donar clausurar la mateixa. Preguntat pel naixement de la iniciativa, detallava que “de l’exposició de les fotografies de Ilga Miller, Sibille Schlotter ens va oferir la possibilitat d’exposar aquesta carpeta que es diu Altea recordada que van fer el seu pare i José Morote. És una obra que fa moltíssims anys que no està al públic i em va semblar una molt bona iniciativa ”

Zaragozí concloïa convidant a alteans i visitants a gaudir de la mostra que està ubicada a la Biblioteca Municipal d’Altea, Casa de Cultura, fins al proper 13 d’octubre.

Pin It on Pinterest