Select Page

El dilluns 11 de setembre tenia lloc a Madrid, a la seu del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, una reunió entre els responsables europeus d’avaluació dels projectes pertanyents al programa d’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI) i una delegació del consistori d’Altea encapçalada per l’alcalde, Jaume Llinares; acompanyat per Pere Lloret, regidor d’Hisenda i Recursos Humans; Ana Beltri, arquitecta municipal i Paloma Verdú, responsable de l’Oficina de Projectes Europeus i Coordinadora DUSI.

Com ha explicat l’alcalde, la trobada va servir per presentar les principals idees d’Estratègia DUSI que es planteja el nostre municipi. Per a Jaume Llinares, “la visita ha estat molt positiva. Pot ser que hi haja dificultats en aconseguir l’ajuda perquè hi ha molta competència i s’han presentat molts municipis, però les nostres propostes de millora del municipi encaixen perfectament en la línia de propostes que des d’Europa s’estan fent per al projecte DUSI”. “Les nostres propostes passen per regenerar el front litoral, recuperar zones deteriorades urbanísticament, millorar la mobilitat i reduir el CO2 amb l’objectiu de recuperar zones de vianants i eliminar l’aparcament del Passeig Mediterrani, descongestionar el trànsit que diàriament travessa la N-332 (Comte d’Altea – Carrer la Mar) mitjançant connexions pel sud i pel nord amb l’Autovia, desenvolupar la zona industrial amb establiment de Pimes, especialment de R+D+i i noves tecnologies i requalificar com a zona protegida l’àrea del riu Algar; entre altres propostes recollides ja en el nou PGOU”, ha detallat l’alcalde.

”Sent conscients que es tracta d’unes ajudes en règim de concurrència competitiva i que el nivell d’exigència serà molt elevat, estem esperançats perquè l’acollida que les nostres propostes han tingut en el Ministeri ha estat bona”, ha puntualitzat Llinares. El primer edil alteà ha comentat que “els projectes presentats s’engloben en una proposta de futur que ha de ser compartida per tots, atès que la seua durabilitat és de 5 anys i el seu pressupost de 10 milions d’euros finançat en un 50% amb ajudes europees i amb una estricta vigilància del que es va a fer amb aquestos recursos europeus. És un projecte molt ambiciós que pot canviar radicalment el nostre municipi per millorar-lo”.

”Estic il·lusionat i esperançat que aquest projecte que ara comencem a redactar tire endavant. Entrem en aquesta convocatòria per primera vegada, però estem totalment dins de les idees del projecte DUSI i encara que no aconseguirem les ajudes, aquestos projectes de forma individual serviran per dibuixar el futur del nostre poble. Per tot això, serà molt important la participació ciutadana”, ha conclòs Jaume Llinares.

Nova Jornada de Participació Ciutadana el pròxim 4 d’octubre

En aquest sentit, s’ha organitzat una segona jornada de participació ciutadana que tindrà lloc el pròxim 4 d’octubre a la Biblioteca Municipal, situada a la Casa de la Cultura, de 17:30 a 20:30 h, on associacions, teixit empresarial, comerciants, sector educatiu, ONG, entitats relacionades amb turisme i ciutadania en general opinaran i dissenyaran l’Altea del demà, quedant les seues propostes incloses en l’Estratègia que es presente davant el Ministeri.

Segons Pere Lloret, responsable d’Hisenda “la proposta ja s’havia presentat anteriorment a Conselleria i les meues sensacions de la visita van ser molt positives. Tindrem dificultats en aconseguir l’ajuda perquè hi ha molta competència i s’han presentat molts municipis, però les nostres propostes de millora del municipi encaixen perfectament en la línia de propostes que des d’Europa s’estan fent per als projectes DUSI”.

Pin It on Pinterest