Select Page

Al voltant de dos mesos duraran els treballs de restauració forestal que ahir van donar inici a la zona de la Pinada de Calces de Serra Bèrnia. Així ho han donat a conèixer l’edil de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu; Raúl Carrascal, cap de la Unitat de Projectes de Gestió Forestal i Plans de la Diputació d’Alacant i Juan Francisco Picó, enginyer forestal i col·laborador del projecte. Tots han coincidit en ressaltar que es tracta d’unes accions emmarcades en el Pla Especial de Protecció de Serra Bèrnia dissenyat per als pròxims 10 anys.

“Ahir vam iniciar un seguit d’actuacions que tindran com a objectius principals la millora de la massa forestal i la millora paisatgística, la reducció de l’erosió i amb tot això la millora de la flora i de la fauna”, ha explicat Beatriu Nomdedeu.

“Tenim un document que és la reordenació integral de la Pinada de Calces que ens diu quins són els principals problemes de la pinada i quines són les tasques i tècniques que s’han d’emprendre, no només per mantenir-lo sinó per millorar-lo”, ha apuntat Nomdedeu.

“Vam adquirir un compromís amb els espais naturals i és la nostra prioritat i així ho demostrem amb les nostres accions”; ha recordat la responsable municipal de Medi Ambient.

Per la seua banda, Raúl Carrascal ha puntualitzat els detalls del projecte que compta amb el finançament de la Diputació d’Alacant, a càrrec de les subvencions financerament sostenibles de la línia de medi ambient de l’any 2016, amb un cost de 39.735 € i Altea va ser l’únic municipi de la província que les va sol·licitar. “El projecte serveix per planificar les actuacions que es van a dur a terme en els pròxims anys a l’espai natural de la Pinada de Calces. És un projecte de protecció integral en el qual també cap un model de gestió de la fauna i la recuperació del patrimoni rural i cultural”.

A manera de síntesi, pel que fa als treballs que ahir van donar inici, Raúl Carrascal ha conclòs la seua exposició apuntant que “amb les accions que es van a dur a terme el que es pretén és millorar la massa arbòria, aconseguir arbres vigorosos que cresquen per donar-li dinamisme a la muntanya, millorar la seua qualitat estètica i restar perill enfront d’incendis perquè aquestos arbres creixeran i ombraran terra i ells mateixos controlen els factors que inicien un incendi”.

Juan Francisco Picó, ha explicat que la seua tasca consisteix a supervisar les accions tècniques que es necessiten de senyalització de les actuacions per dur a terme la millora ambiental, paisatgística i del patrimoni existent a la Pinada de Calces. “Amb aquestes millores s’aconsegueix també una millora de la fauna, a més de l’ambiental, paisatgística i del patrimoni”, ha finalitzat Picó.

 

Pin It on Pinterest