Select Page

La 34 edició de la Mostra d’Artesania ha fet entrega dels seus premis. En este cas el guanyador de la millor peça ha sigut per a Miguel López de Aguileta, amb la titella del conill d’Alicia al País de les Meravelles. En l’apartat del millor estand la guanyadora ha sigut la joyera Bea Ruiz Piquer.   El guanyador del premi UNART, que atorguen els artesans per a l’accés directa a la próxima edició de la Mostra 2018 ha sigut per als joguets de fusta de Claudio Militello.

El jurat va estar compost pel regidor de Cultura, Diego Zaragozí, que el va presidir, i van actuar com a vocals Ana Ballenilla García de Gamarra, cap del Servei Territorial de Comerç i Consum; les regidores Anna Alvado, Vicenta Pérez, Rocío Gómez i Arianna Bürli i de la Regidoria de Cultura, Ignacio Beltrán, també com a vocal, i Fernando de Trazegnies va ser el secretari.

Donat que les peces guanyadores són úniques i valuoses, des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Altea el seu regidor ha anunciat que l’any que ve s’augmentarà la quantia d’este premi.

La Mostra es va inaugurar el passat 1 de juliol i romandrà a la plaça de l’Església fins el 3 de setembre. Està formada per 20 parades amb una àmplia varietat d’oficis especialitzats en el tractament artesanal de materials com metalls preciosos, metalls, vidre, fusta, paper, ceràmica, seda, etc. L’horari és de 19.30 a 00.30 hores i com és habitual es complementa amb activitats paral·leles els dimecres com concerts i tallers.

Altea és una referència en l’àmbit de l’artesania nacional, per la qualitat i l’alt nivell de tots els participants, seleccionats per un jurat especialitzat. La majoria dels articles de la Mostra són elaborats a nivell local, son peces creades, dissenyades i elaborades al taller de cada artesà. A més, cal destacar el valor afegit que suposa el que propi artesà estiga present en el seu estand per explicar el procés de creació de la peça.

 

Pin It on Pinterest