Select Page

57 pintors participen enguany a la nova edició de Balconades d’Altea 2017, que s’inaugurava oficialment el passat dilluns amb la presència del regidor de Cultura, Diego Zaragozí. A més, a l’acte van assistir altres regidors de la corporació municipal; la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Alfàs del Pi, Mayte García; l’alcalde de Benimantell, Felip Miralles i molts dels artistes que han participat en les Balconades.

Les Balconades són una exposició de llenços artístics distribuïts pels balcons de les cases del nucli antic. En l’activitat participen artistes consolidats i amateurs. Els llenços llueixen als balcons dels principals carrers del poble antic d’Altea, concretament als carrers: Sant Miquel, Plaça de l’Església, Major, Salamanca, Santa Bàrbara, Concepció i plaça Tonico Ferrer.

La mostra romandrà a Altea fins al 3 de setembre, posteriorment els llenços s’exposaran al poble veí de l’Alfàs del Pi (del 8 de setembre a l’1 d’octubre), seguidament la mostra viatjarà a Agost (del 6 al 15 d’octubre), i finalitzarà a Benimantell on estaran exposades del 18 de novembre al 10 de desembre.

Diego Zaragaozí es mostrava molt satisfet per la bona acollida que un any més ha rebut esta activitat cultural i artística, ‘’que és una de les més populars pel nombre d’artistes que reuneix i la seua qualitat, i l’expectació que, any rere any, genera tant en els participants com en el públic que la visita’’. El regidor aprofitava per convidar a tots els veïns i visitants que gaudisquen d’una passejada pels carrers del nostre poble mentre contemplen els balcons engalanats amb els llenços de les Balconades. Així mateix, Zaragozí instava a seguir la mostra itinerant perquè ‘’la mateixa obra llueix distint en cada poble, i Balconades és una oportunitat per gaudir de l’obra en distints escenaris, en autèntics museus a l’aire lliure’’.

La regidoria de Cultura ha editat un tríptic informatiu amb la localització de cada obra, el seu número corresponent, títol i nom de l’autor i el mapa dels carrers on s’exposen els llenços tant a Altea com a la resta de localitats participants. El fullet es facilita a la Casa de la Cultura i a altres edificis municipals. També es pot descarregar a la pàgina web de l’Ajuntament, altea.es.

 

Fira del Xicotet Format

La Fira del Xicotat Format també obria les seues portes el passat dilluns, una altra activitat que juntament amb les Balconades i la Mostra d’Artesania amplien l’oferta cultural d’Altea a l’època estival. Situada al Portal Vell esta activitat es un altre al·licient per als turistes que visiten els carrers del nostre nucli antic durant l’estiu.

Enguany han sigut set els artistes seleccionats per una comissió encarregada per la Regidoria de Cultura. José Callado, Israel Nicolás, Cupcanvas, Silvia Viana, MMM Cutlayer, Arianna de Nicola i Tachi, exposen els seus treballs realitzats en diferents suports i tècniques en pintura i il·lustració. Tots ells estaran diàriament, en els seus respectius estands, a partir de les 20 hores fins al pròxim 3 de setembre.

Les obres o treballs realitzats pels artistes són en la seua majoria de xicotet format, encara que també exposaran alguns treballs de major grandària. L’objectiu final de la Fira del Xicotet Format és el d’impulsar i fomentar l’art plàstic a Altea, a més de promoure les seues diverses modalitats.

A més, enguany la Fira del Xicotet Format tindrà una novetat més ja que mantindrà una xicoteta exposició, amb obres i treballs representatius de cadascun dels artistes, a la Casa de Cultura d’Altea. Aquesta mostra es mantindrà i es podrà visitar durant tots els dies que dure la fira.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest