Select Page

Mónica Oltra, va anunciar ahir a Altea la continuïtat del servei dels centres d’atenció a persones amb diversitat funcional, dones víctimes de violència de gènere i xiquets i xiquetes en situació de desprotecció, que fins ara prestava l’empresa Emaús.

La situació de la Residència “Els Boqueres” és diferent per la seua gestió privada. Però segons va avançar l’Alcalde d’Altea Jaume Llinares, les gestions entre l’administrador concursal, el jutge, l’empresa que ha comprat la residència i l’Ajuntament estan quasi finalitzades, i a principis del mes d’agost es podria tancar l’acord definitiu.

La Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va anunciar ahir a la vesprada a Altea la continuïtat dels centres d’atenció als menors tutelats, dones maltratades per violència de genere, persones amb diversitat funcional i majors que fins ara gestionava l’Associació Emaus, i que després el concurs de creditors en la qual va entrar aquesta associació al maig de 2015, feia perillar la seua continuïtat.

La Vicepresidenta del Consell en la seua visita al Consistori alteà donava la bona notícia als Alcaldes i edils dels municipis d’Altea, Polop, Benissa, el Verger i L’Alfàs del Pi, que des de l’inici es van mobilitzar per a evitar que aquests serveis es deixaren de prestar en les seues respectives localitats.

Mónica Oltra va avançar que la gestió d’aquests centres ha sigut assumida per la Fundació Salut i Comunitat a través d’un contracte d’emergència, “per a poder continuar i no perdre un dia d’atenció i assistència als seus usuaris”, i en el mes d’octubre es procedirà a un contracte de licitació d’urgència “per a donar una estabilitat a aquesta situació transitòria”, va assenyalar la vicepresidenta.

Oltra es va mostrar molt satisfeta amb els bons resultats “d’una negociació llarga i complicada” en la qual, tant els ajuntaments dels municipis on es situen aquests centres com la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “han col·laborat i treballat amb l’objectiu comú de mantenir aquests centres oberts” i els llocs de treball que porten aparellats. La vicepresidenta va explicar que en aquests dos últims anys, des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha treballat perquè la situació econòmica per la qual travessava l’empresa “no afectara al servei i tracte que reben els usuaris dels centres”, i ha destacat que s’ha aconseguit “gràcies a la professionalitat de les persones que treballen en ells, que han tingut una paciència infinita durant tot aquest llarg procés”.

Recordar que en total són 10 centres els que s’han vist afectats per aquesta situació amb més de 126 persones usuàries dels mateixos, la majoria persones menors d’edat, i 134 treballadors i treballadores.

Per a l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, es tanca un greu problema que afectava a moltíssimes persones, tant usuaris com a treballadors. Per al primer edil es tractava d’una qüestió molt sensible que no tenia una fàcil solució, però que finalment s’ha pogut solucionar amb la intervenció de la Generalitat Valenciana.

Jaume Llinares va voler fer esment especial a la Residència Els Boqueres, que ha portat una negociació diferent en tractar-se d’una fundació privada, dins del grup Emaus, però amb unes característiques diferents als altres centres negociats amb la Conselleria.

Segons l’Alcalde d’Altea, “la Residència Els Boqueres va ser de les primeres a començar a negociar-se i està tot molt avançat. He participat de les reunions que s’han dut a terme durant les negociacions i puc avançar que aquesta empresa ja té l’adjudicació per part de l’administrador concursal i el jutge, però ara mateix hi ha obert un termini per a possibles reclamacions que finalitza el pròxim 25 de juliol”.

L’Alcalde d’Altea va destacar que a primers d’agost podria donar-se per finalitzat també aquest procés, i anunciar-se la nova gestió de la Residència Els Boqueres. Segons Llinares, “aquesta nova empresa ja s’ha reunit amb els treballadors de la residència i van a tornar a contractar a tots ells, i fins i tot pretenen ampliar el personal i els serveis que es prestaven fins ara”, va destacar el primer edil.

Visita Mónica Oltra

Visita Mónica Oltra

Pin It on Pinterest