Select Page

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha revocat la sentència del Jutjat Contenciós-Administratiu Núm. 4 d’Alacant, que condemnava l’Ajuntament al pagament d’un total de 12,274.000 € per la resolució de la adjudicació del PAI del Riu.

Tot i que la sentència no és ferma i és susceptible de recurs de cassació al Tribunal Suprem, el que significa en la pràctica per als alteans és que no hauran de fer front als 4,7 milions d’euros que Altea Futura pretenia cobrar per despeses d’elaboració de projecte, financers, interessos i altres conceptes. Per tant, en el pitjor dels casos, s’haurà de tornar les quantitats aportades pel promotor, que sumen 7,7 milions d’euros.

Per al regidor d’Hisenda, Pere Lloret, “és una noticia magnífica. El fruit d’un treball excel·lent dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament als quals vull felicitar en nom de l’Equip de Govern. Esta decisió del TSJ alleugera en quasi cinc milions d’euros la previsió de la càrrega que ens tocava suportar i planteja un escenari molt més optimista per als propers anys. Tot i això, no ens oblidem que hi haurà que tornar, amb quasi tota seguretat, els 7.700.000 €”.

En eixe sentit, la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, ha recordat que “el PAI “Los Puentes del Algar” va ser definitivament anul·lat pel TSJ en maig de 2013 però encara patim les conseqüències de la irresponsabilitat en la gestió urbanística del govern del PP, que va promoure una modificació puntual del Pla General en un dels espais més sensibles del nostre terme en lloc de treballar per impulsar sectors de creixement natural com Pontet o Foieta”.

Esta sentència, explica, “suposa una molt bona notícia per als alteans i alteanes, que no haurem de pagar 4,7 milions d’euros però no hem d’oblidar que el possible greuge continua sent important. A banda dels 7,7 milions aportats pel promotor i que previsiblement s’hauran de tornar, l’Ajuntament ha hagut de fer front a tretze contenciosos, huit dels quals continuen oberts, i alguns amb reclamacions que arriben als 30 milions d’euros. Eixa és la lamentable herència que rebem en gestió urbanística.“

Pin It on Pinterest