Select Page

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, va convocar dilluns passat el Consell Local d’Urbanisme per tractar qüestions com el segon període d’exposició pública del Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral  o el conveni signat amb Conselleria per a impulsar la rehabilitació edificatòria com a reactivadora del sector de la construcció.

Esta convocatòria, a la qual va assistir també l’alcalde, Jaume Llinares, junt amb els representants dels grups polítics de l’equip de govern i de l’oposició, ha servit per donar a conéixer, de la mà dels seus redactors, el document base de l’Estratègia per a la Regeneració de la Façana Litoral. En eixe sentit, i en atenció a la petició dels membres del Consell,  la responsable d’Urbanisme s’ha compromés a tornar a convocar-lo per tal d’aprofundir en les alternatives i dubtes que es puguen plantejar a esta proposta.

Orozco ha destacat que “este és un treball molt complet, amb accions concretes quantificades, que a partir d’ara es podrà matitzar a través de la participació ciutadana. Tenim un document base que ens permet conéixer les actuacions necessàries per poder arribar a complir diferents objectius que entenem que són compartits: la regeneració de la nostra primera línia des de paràmetres de sostenibilitat que permeten integrar millor els usos marítims i plantejar noves connexions, la recuperació de l’espai per a les persones per fomentar la socialització i, com a conseqüència, la reactivació econòmica de la zona’’.

L’esperit d’este treball és tindre una visió global d’esta zona i de la seua comunicació amb el nucli històric que permeta executar projectes al llarg dels anys d’una manera coherent, solucionant problemes i evitant actuacions aïllades que poden semblar positives a priori però que, si no estan adequadament coordinades amb actuacions futures, poden crear altres problemes.

A més, indica la regidora, “només amb un projecte d’estes característiques tindrem la possibilitat d’accedir a finançament europeu, una via que fins ara s’havia explorat poc o gens i que, donada la capacitat inversora de l’Ajuntament, es fa imprescindible per poder regenerar de manera integral la nostra primera línia”.

L’estratègia es planteja a 12 anys vista i en tres possibles escenaris diferents depenent de la solució que el Ministeri de Foment done al trànsit de l’AP7 a partir del 2019, any en què acaba la concessió. ‘’Òbviament, indica la regidora, l’escenari ideal és el de l’alliberament total però hem volgut treballar des del pragmatisme i hem plantejat dos escenaris més: un en què res canvia respecte de les nostres infraestructures viàries i un altre en què es conclou la ronda interna. Les primeres fases d’actuació són comunes en els tres escenaris, la qual cosa ens permet avançar encara que no tinguem clar el futur de l’AP7”.

Previsiblement a finals de mes es convocarà una sessió oberta on es presentarà este document base a la resta de la ciutadania.

El document es pot consultar en http://www.altea.es/regidories/urbanisme/exposicio-publica/.

Pin It on Pinterest