Select Page

Este mol·lusc bivalve és una espècie protegida que està desapareixent de l’entorn marí de la Mediterrània

La nacra (Pinna nobilis), un mol·lusc bivalve gegant i que és una espècie protegida que habita les praderes de posidònia com les de la nostra badia, al voltant de la illeta de l’Olla, i al llarg de tota la Mediterrània, està morint a causa d’un patogen. Davant esta situació des de la Regidoria de Medi Ambient i amb la col·laboració de la biòloga marina, Rebeca Velasco, de l’Associació Poseidón (Conservació del Medi Marí), s’està fent un seguiment d’aquesta espècie des de mitjans de setembre del passat 2016.

‘’El motiu de realitzar aquest estudi per a la recuperació i millora de l’entorn marí de l’ílla de l’Olla, és fer un seguiment per conèixer què ha ocorregut amb esta espècie i la capacitat de regeneració del nostre ecosistema’’, informava Beatriu Nomdedeu, regidora de Medi Ambient.

Les nacres han desaparegut ben bé de tot el litoral mediterrani, des de les costes de Múrcia, passant per les de la Comunitat Valenciana, excepte Castelló, on sembla que hi ha nacres vives, fins a les badies de les Illes Balears. Rebeca Velasco ha explicat que tenen expectatives de repoblar la pradera de posidònia de la nostra badia, de cara a l’estiu, ja que es l’època de reproducció d’aquesta espècie. També, ha afegit, que es reprodueixen per mitjà de  larves que van nedant per la mar fins trobar algun lloc fix on establir-se. Per això tenen expectatives de poder repoblar la pradera de la illeta de l’Olla i continuaran fent aquest seguiment per veure l’evolució d’aquesta espècie protegida.

‘’Des de la Regidoria de Medi Ambient estem preocupats per l’evolució del nostre entorn marí i per l’evolució de la nacra que és un indicador de la salut ambiental que podem tindre a la badia d’Altea’’, assenyalava Beatriu Nomdedeu, regidora de Medi Ambient.

La pròpia regidora ha fet una crida de respecte a l’entorn marí de la nostra badia, i ha recordat que a l’hora de fondejar es busquen clars de sorra i que es no fondege davant de la posidònia. ‘’A més, la fauna i la flora, com ara les nacres, les estrelles de mar o la pradera de posidònia, no són joguets i cal tenir molta cura d’ells. I més ara, en l’època de l’any que més gaudim d’aquest entorn, ja siga nedant, bussejant o amb embarcació. Més que mai hem de fer cura del nostre ecosistema, el benestar d’aquest espai garantirà el futur benestar nostre. Per això fem una crida de respecte al nostre entorn’’, concloïa Nomdedeu.

Pin It on Pinterest