Select Page

Durant l’últim mes s’han dut a terme diferents accions encaminades a l’eradicació de la pesca furtiva al municipi.

 La col·laboració entre la Unitat de Medi Ambient (UMA) de la Policia Local i el Guarda Rural d’Altea ha posat de manifest que al nostre municipi s’estan duent a terme accions que posen en perill la sostenibilitat dels ecosistemes. En concret, el passat 22 d’abril el guarda rural va sorprendre a diversos individus procedents de València, pescant anguila a la zona de reserva del riu Algar, la UMA va identificar i va denunciar als mateixos.

La Regidoria de Medi Ambient, a través del seu servei de Guarda Rural, encarregat de vigilar i protegir els espais naturals d’Altea, en col·laboració amb altres administracions i amb la Policia Local d’Altea, informa que la pesca de l’anguila al riu Algar està vedada, en concret des de la seua confluència amb el riu Guadalest fins a la desembocadura al mar, segons recull el Decret 35/2013. Respecte a la pesca al mar, cal destacar que amb la recent creació de la nova Llei de Pesca Marítima i Aqüicultura de la Comunitat Valenciana, Llei 5/2017 de 10 de febrer, en l’article 12 indica que és obligatori estar en possessió de la llicència de pesca marítima de recreació de la modalitat que es practique. Aquestes llicències es poden tramitar al PROP i són tres tipus: pesca d’esbarjo submarina, pesca d’esbarjo des d’embarcació i pesca d’esbarjo des riba o terra.

Per a Beatriu Nomdedeu la importància de mantenir l’equilibri en els espais naturals és fonamental per garantir la seua viabilitat. És fonamental destinar recursos per obtenir eines de gestió i control que permeten la vigilància i eviten el major dany possible al nostre entorn. La pesca furtiva és una xacra que minva la capacitat de regeneració i subsistència dels ecosistemes, per això no cessarem fins a tenir un municipi respectuós amb el medi ambient i lliure de pesca furtiva.

 

Pin It on Pinterest