Select Page

Des de l’Ajuntament d’Altea es segueix treballant per intentar mediar entre les distintes administracions i buscar una solució per a Emaús que es troba en concurs de creditors amb un deute de 6 milions d’euros a la Seguretat Social i 21 milions de deute general entrellaçat de tot el grup. En este sentit, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares ha promogut diverses accions per tal de mostrar el suport de l’Ajuntament d’Altea a treballadors i usuaris dels distints centres que gestiona Emaús i evitar el desplaçament dels usuaris i que els treballadors no perguen el seu lloc de feina.

El passat dimarts l’acalde d’Altea convocava una reunió d’urgència amb els seus homòlegs de les poblacions de La Marina Baixa i Alta que compten amb centres d’Emaús (l’Alfàs del Pi, Benissa, Polop de la Marina, Relleu i El Verger) per signar un document dirigit a la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, sol·licitant que la Seguretat Social no obligue a les empreses interessades en fer-se càrrec dels serveis d’Emaús a assumir el deute de 6 milions que esta organització ha contret amb la Seguretat Social.

‘’La intenció, com expressava l’alcalde, és buscar la unió de tots els alcaldes i partits polítics que comptem amb centres a la comarca. Per això ahir mateix els representants al Congrés dels Diputats de Compromís, Joan Baldoví; PSPV-PSOE, Julián López, Podem/Podemos, Rita Bosaho i Ciudadanos, Marta Martín, entregaven en mà a la ministra la carta signada pels alcaldes amb el prec que la Seguretat Social atenga les demandes de les nostres localitats en favor d’Emaús’’. ‘’Finalment, el PP no va donar suport a esta carta, que van signar alcaldes del seu partit, i va decidir fer una petició a la ministra de forma unilateral’’, explicava Jaume Llinares.

A nivell municipal sí que s’ha aconseguit el consens de tots els grups polítics de l’Ajuntament d’Altea. El plenari ha aprovat este matí una sèrie d’acords per demanar la continuïtat dels serveis d’Emaús a les comarques de Les Marines. Els grups municipals Compromís, PSPV-PSOE, Altea amb Trellat, PP i CIPAL han acordat l’adopció d’uns acords en suport de la continuïtat del serveis d’atenció a menors tutelats, dones víctimes de violència de gènere, persones amb diversitat funcional i majors a les comarques de la Marina Baixa i Alta, concretament a les poblacions on Emaús desenvolupa els seus serveis. En primer lloc, la corporació municipal de l’Ajuntament d’Altea ha acordat sol·licitar que la Seguretat Social no obligue a les empreses interessades en gestionar el servei a assumir el deute de 6 milions d’euros contret per Emaús amb esta administració per tal de fer viable la continuïtat del serveis en estes comarques.

Així mateix, també s’ha aprovat sol·licitar a l’administració concursal que no pose en marxa l’expedient de regulació d’ocupació fins la data de finalització del curs escolar, amb l’aval de Conselleria que no s’augmentarà el deute.

També s’ha acordat demanar a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que esgote totes les possibilitats de mantenir els serveis de la seua competència d’atenció a menors tutelats, dones víctimes de violència de gènere i persones amb diversitat funcional en les comarques de Les Marines, independentment de la decisió de la Seguretat Social.

A més, es manifestarà la disposició de l’Ajuntament d’Altea a treballar per la continuïtat de tots els serveis en el nostre poble i que es busquen tots els mecanismes de viabilitat perquè la residència Les Boqueres continue prestant el servei.

Les gestions i esforços d’Altea i les poblacions que compten amb serveis d’Emaús han seguit aquesta vesprada. Jaume Llinares ha rebut en dependències d’Alcaldia al subdelegat del Govern a Alacant, José Miguel Saval i, a sol·licitud del representant del govern central, ha organitzat una trobada amb els alcaldes de les localitats que compten amb els serveis de l’organització, per donar a conèixer al subdelegat l’estat de la mateixa. S’han sumat a la reunió Daniel Montiel, president del Comitè d’Empresa d’Emaús i el diputat provincial Juan Bautista Roselló.

Emaús és una associació sense ànim de lucre que va iniciar la seua activitat l’any 1979 i que actualment atén a menors, dones víctimes de violència de gènere, ancians i persones amb diversitat funcional i compta amb 300 treballadors que actualment acumulen un retard important en el cobrament de les seues nòmines i que poden quedar-se sense feina.

 


 

Pin It on Pinterest