Select Page

La regidora d’Educació, Vicenta Pérez, junt al professor Jaume Antoni Martínez, ha presentat el llibre Historical Highlights in the Douzelage, una iniciativa que va nàixer a l’entorn del Douzelage i que es va anunciar l’any 2015 pel Comité d’Agermanament de Meersen. Aquest llibre recull 28 històries de cadascuna de les localitats agermanades i a Altea es va convocar un concurs per seleccionar la història guanyadora. El grup d’alumnes de l’IES Altaia format per:  Maite Lloret, Javier Oltra, Aora Martínez, Ricardo Succi, Raquel Nicolás, Paula Ramos, Gema Zaragoza (que ha dibuixat les il·lustracions) i Javier Oltra (que ha realitzat la traducció a l’anglès) van redactar una història basada en fets reals al voltant de l’afonament del submarí U-77 en aigües pròximes a Altea fa dècades. Este treball dels alumnes alteans va ser seleccionat per formar part d’esta obra.

Com ha explicat la regidora, ‘’es tractava d’editar un llibre en el qual es detallaren els esdeveniments històrics locals significatius de cadascun dels municipis del Douzelage’’. Les 28 històries s’han editat en la llengua pròpia de cadascun dels països i en anglès, acompanyades de 54 il·lustracions que configuren l’edició del llibre Historical Highlights in the Douzelage, i que ajudarà a conèixer amb un poc més de detall la història i la cultura de cadascun dels municipis agermanats.

Per este motiu, des de la regidoria d’Educació, encarregada dels agermanaments, es va organitzar el I Concurs de Narrativa Curta del Douzelage dirigit als alumnes se secundària. Es requeria la presentació d’un treball en equip, sobre un esdeveniment històric significatiu d’Altea acompanyat de dos il·lustracions. La regidora ha volgut agrair la participació dels alumnes guanyadors en aquest projecte, del professor Jaume Antoni Martínez, del cap d’estudis José Ángel López i l’anterior cap d’Estudis Víctor Gómez,  fent entrega a cada un dels participants d’un llibre. Com ha informat la regidora també hi haurà exemplars a disposició de la ciutadania les Biblioteques Municipals i també es farà entrega d’aquestos llibres als Centres Escolars del municipi per a que els tinguen com a material.

 

Pin It on Pinterest