Select Page
  • Entre els objectius principals de l’OPE destaquen informar i assessorar la ciutadania i el teixit empresarial per participar en les oportunitats que ofereix el finançament europeu.

Altea aposta per participar d’una forma decidida i activa a Europa. En este sentit, l’Ajuntament ha posat en marxa l’Oficina de Projectes Europeus (OPE) una iniciativa que han presentat el regidor d’Hisenda, Pere Lloret; les portaveus del PSPV-PSOE i Altea amb Trellat, Vicenta Pérez i Beatriu Nomdedeu, respectivament i la intervenció de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, que ha tancat l’acte. També es va presentar la principal eina que té associada, la pàgina web de l’OPE (www.euroaltea.eu) i el primer butlletí de l’Oficina que s’editarà mensualment i es podrà descarregar de la pròpia web.

Com va explicar el responsable d’Hisenda, ‘’l’Oficina de Projectes Europeus és una aposta decidida de l’Ajuntament d’Altea per apropar Europa a les empreses i als ciutadans i ciutadanes’’. ‘’El que és pretén portar endavant és una intensa tasca de divulgació, informació i assessorament per participar en les oportunitats que el finançament europeu ens ofereix a les administracions públiques, al teixit empresarial i a la ciutadania’’. ‘’Amb esta aposta per Europa voler fer un salt qualitatiu en l’oferta de serveis a l’abast dels alteans i alteanes’’.

Concretament informar i assessorar en finançament europeu és un dels objectius principals que es marca l’OPE. Entre els objectius de l’Oficina també són fonamentals promoure la participació de l’Ajuntament, de totes les seues regidories, empreses i ciutadania en projectes europeus; difondre informació sobre convocatòries europees; assessorar en la presentació de propostes per accedir al finançament; formar en assumptes europeus i realitzar accions de divulgació, promoció i dinamització de la participació europea.

Pere Lloret afirmava que ‘’estem convençuts que Europa ens proporcionarà una major visibilitat, oportunitats de col·laboració i finançament en matèries tan importants com l’urbanisme i les infraestructures, comptant amb programes com les Accions Innovadores Urbanes; la línea de Ciutats Intel·ligent (Smart Cities) del Programa Horizon 2020 o dels entorns urbans del programa de Cooperació Territorial. En matèria de Cultura amb el programa Europa Creativa, destinat a impulsar els sectors cultural, audiovisual i creatiu. L’ocupació també es vorà beneficiada mitjançant el nou programa EaSI (Employment and Social Innovation), que té com objectiu promoure una ocupació de qualitat i sostenible’’.

Són moltes les àrees que es veuran beneficiades amb les diverses línees de finançament europea, com la Participació Ciutadana amb el programa ‘’Europa amb els Ciutadans’’; Joventut i Esports amb el macroprograma Erasmus+ per al període 2014-2020.

Per la seua banda Vicenta Pérez va explicar els projectes europeus dedicats a la promoció de la Igualtat com el Programa REC (Rights, Equality and Citizenship); el Benestar Social i la Sanitat; l’Educació a través del programa Erasmus+ i la Seguretat Ciutadana amb el Horizon 2020.

Beatriu Nomdedeu va fer referència a la importància que des de les administracions europees es dediquen a la conservació mediambiental (Programa Horizon 2020, Programa Life), així com la promoció del turisme i el comerç. ‘’Busquem ferramentes per a la interacció de espais amb diferents usos i prioritzant el foment de la biodiversitat entrant a formar part d’una xarxa que crea coneixement i compartir-lo’’.

Finalment, l’alcalde es mostrava molt satisfet per este projecte que ‘’situa a Altea en el mapa europeu, aconseguint d’aquesta manera una major visibilitat en el panorama internacional; perquè el finançament europeu és el més important al que es pot optar’’. ‘’Són moltes les possibilitats i avantatges que esta oficina oferirà per al desenvolupament econòmic del nostre poble, per als ciutadans i les empreses alteanes i les regidories de l’Ajuntament d’Altea’’.

El primer regidor posava l’accent en la importància d’haver engegat una oficina amb estes característiques que suposa ‘’una gran oportunitat per aconseguir finançament de la UE, al qual l’Ajuntament no havia optat fins ara’’. Jaume Llinares afirmava que amb esta iniciativa es tracta de participar en projectes europeus que generen un gran impacte en el desenvolupament d’Altea donat que existeixen línees d’ajudes que abasten totes les àrees de gestió de l’Ajuntament, com ara: urbanisme, medi ambient, ocupació, garanties socials, etc’’.

L’Oficina de Projectes Europeus està situada a la primera planta de la Casa de Cultura, i estarà atesa per la tècnica Paloma Verdú de dilluns a divendres en horari de 10 a 14 hores. Per a qualsevol dubte es posa a disposició de la ciutadania l’email: eu.desarrollolocal@altea.es Igualment es proposaran jornades, tallers i cursos per informar i formar a les empreses i emprenedors en l’àmbit europeu.

Pin It on Pinterest