Select Page
  • Els Punts d’Informació Turística atenen al voltant de 2.000 persones en 5 dies i l’ocupació hotelera ha superat el 95%.

El sector turístic d’Altea ha viscut la millor Setmana Sants dels darrers anys. ‘’La valoració no pot ser més que positiva, tothom que ha visitat Altea ho ha pogut comprovar, els carrers estaven de gom a gom. Hem tingut una important arribada de turisme tant nacional com internacional, i cal destacar el repunt del turisme nacional en relació a altres anys’’, ha informat la regidora de Turisme Anna Alvado.

L’ocupació hotelera va superar el 95%, així mateix el nombre de visitants als Punts d’Informació Turística també llença dades molt positives. ‘’L’afluència de turistes s’ha vist reflectida a l’hostaleria i comerços de tot el municipi, i especialment de les zones més visitades com el poble antic i el passeig marítim. Per tant, ens congratulem per la satisfacció del sector que valora positivament esta recuperació’’.

Segons Anna Alvado les dades són ‘’extraordinàries’’ i superen totes les expectatives. L’Oficina de Turisme del carrer Sant Pere ha superat les 1.000 visites en una setmana i el Punt d’Informació Turística situat al poble antic d’Altea, en la plaça de l’església, ha atès en tan sols 5 dies quasi 1.300 consultes.

Concretament, les xifres de turistes que han passat pels dos Punts d’Informació Turística, del 12 al 16 de d’abril, han sigut:

Al Punt d’Informació del Poble Antic: 1.236 persones. De les quals 890 han sigut turistes nacionals i 346 estrangers. Destaca el Divendres Sant com el dia de major afluència de turistes, amb 430 atencions. A l’Oficina de Turisme s’han atès 680 persones, de les quals 503 han sigut turistes nacionals i 177 estrangers, una xifra que supera les d’anys anteriors.

Les visites nacionals més destacades han estat les de turistes vinguts de la Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid, País Basc i Catalunya. Del turisme internacional els visitants més nombrosos han sigut els turistes del Regne Unit, seguits dels de França, Estats Units i Alemanya.

Anna Alvado posava l’accent en la ubicació estratègica dels dos Punts d’Informació Turística, un al Passeig Marítim i l’altre al Poble Antic, dos dels indrets més visitats de la nostra localitat. ‘’Cal tenir en compte que amb el canvi d’ubicació de la Tourist Info, de l’Ajuntament al carrer Sant Pere, vam aconseguir triplicar les assistències, aconseguint unes xifres màximes d’assistència diàries de 200 persones en temporada alta com l’estiu; però les xifres aconseguides en el punt del Poble Antic han sigut extraordinàries, com ja imaginàvem”.  Alvado ha recordat que ‘’s’ha pogut habilitar aquest punt gràcies al fantàstic treball dels voluntaris de l’ONG De Amicitia’’. Des de la Regidoria de Turisme, preveient la manca de d’informadors turístics, es va signar un conveni amb aquesta ONG a principis d’any perquè pogueren ajudar en l’atenció als turistes. La regidora explicava que ‘’els companys europeus de diferents nacionalitats han donat una atenció molt professional i amable donada la fluïdesa en diversos idiomes. En aquest cas ens han ajudat Hugo i Coco, que són francesos; Anna, que és austríaca; i Paula, d’Alemanya’’. Anna Alvado ha volgut agrair també ‘’l’ajuda de companyes d’altres departaments municipals com Vicenta Zaragozí, Joana Ferrrer i Ana Pérez, que davant la baixa d’un company s’han ofert per cobrir torns i així poder donar servei en els dos punts; companyes que, a més del valencià, també parlen diversos idiomes’’.

Per la seua banda, la regidora Anna Alvado, a més de coordinar els dos Punts d’Informació, també ha estat a disposició dels turistes a la Tourist Info, per tal de donar servei el major temps possible, i acompanyant els treballadors al Punt d’Informació de la Plaça de l’església.

Des de l’Ajuntament s’ha dissenyat un ampli programa d’activitats culturals i d’oci amb l’objectiu que l’experiència turística a Altea durant la Setmana Santa es complementara, a més del ‘sol i platja’, amb iniciatives perquè tant veïns com turistes i visitants pogueren gaudir al màxim de la nostra localitat. Cal destacar els concerts de La Ruta de les Ermites, la Mostra d’Artesania, les visites guiades pel terme d’Altea i la representació teatral de La Passió, entre d’altres. Finalment, la regidora Anna Alvado ha manifestat la seua voluntat de ‘’seguir treballant i promocionant Altea amb l’objectiu de desestacionalitzar el turisme i donar a conèixer el nostre poble com un destí de qualitat no solament en dates senyalades, sinó durant tot l’any’’.

 

Pin It on Pinterest