Select Page
  • L’Ajuntament d’Altea i la Conselleria d’Educació signen un conveni per al finançament del Centre Docent d’Educació de Persones Adultes d’Altea

El plenari de l’Ajuntament d’Altea reunit ahir per la vesprada en sessió ordinària va aprovar amb els vots favorables dels grups de l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat) i Cipal i l’abstenció del PP, el Pla d’Igualtat de Recursos Humans de l’Ajuntament d’Altea. El Pla va ser presentat per la regidora de Igualtat, Verónica López, que manifestava, ‘’pensem que si anem a elaborar un Pla d’Igualtat per a la ciutadania que perseguisca la consecució de la igualtat real i efectiva en la nostra societat hem de partir d’un pla d’igualtat de RR.HH. per al nostre Ajuntament en què les treballadores municipals també lideren la lluita per la igualtat’’.

La iniciativa per a elaborar el II Pla d’Igualtat Municipal entre Dones i Homes d’Altea obeeix al compromís de la Institució davant la societat per a treballar a favor de la no discriminació per raó de gènere i per a emprendre mesures amb la finalitat de promoure la igualtat entre dones i homes, tant en les polítiques de gestió interna com en les politiques de gestió local.

L’Ajuntament d’Altea compta amb una plantilla en la qual un 63% són homes i un 37% dones. Al respecte de les direccions un 72% corresponen a homes i un 28% dones. A més, existeix una bretxa salarial entre homes i dones. La regidoria afegia més dades d’esta diferència entre gèneres i és que hi ha més casos d’incapacitat temporal entre treballadores que entre treballadors. En este sentit afirmava López, ‘’és evident que hi ha feina per fer i un brou de cultiu de desigualtat per parar i eliminar’’.

Com ha informat la regidora, i després de l’aplicació del pla a nivell municipal, començarà en breu la redacció del pla per a la seua implantació en el municipi.

A més, a l’inici del plenari es va donar lectura a la declaració institucional del 8 de Març, Dia de la Dona, subscrita per tots els grups polítics que conformen la corporació municipal.

Conveni entre l’Ajuntament d’Altea i la Conselleria d’Educació per al finançament del Centre Docent d’Educació de Persones Adultes d’Altea

Finalment, el plenari va aprovar per unanimitat l’aprovació del conveni entre l’Ajuntament d’Altea i la Conselleria d’Educació per al finançament del funcionament del Centre Docent d’Educació de Persones Adultes d’Altea durant l’exercici 2017. Vicenta Pérez, regidora d’Educació, és mostrava molt satisfeta per la consolidació d’este conveni que, per primera vegada, destinarà al manteniment de les instal·lacions de la FPA d’Altea fins a 138.000 euros.

 

Pin It on Pinterest