Select Page

La passada setmana concloïa el primer cicle de conferencies sobre la història d’Altea que ha tingut lloc al llarg dels mesos de gener, febrer i març amb motiu del 4t Centenari de la Carta de Poblament.

Romà de la Calle, catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de València, era l’encarregat de pronunciar l’última conferència d’este cicle.  El filòsof, escriptor i crític d’art va analitzar amb profunditat l’obra ‘’Bodegón’’ del pintor i gravador alteà, Juan Navarro Ramón, recentment donada pels seus hereus a l’Ajuntament d’Altea. Esta activitat va comptar amb la col·laboració de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert dins del cicle ‘’Descobreix una obra. Art en Valor’’.

Diego Zaragozí qualificava esta última conferència com ‘’excel·lent’’, i afegia, ‘’ha sigut el colofó a un grup de conferències de molta qualitat per la temàtica i els ponents, on ha destacat la nombrosa assistència de públic a cadascuna d’elles. Un públic que ha volgut conèixer i aprofundir en la història local’’. Les conferències han tractat aspectes de la història, societat, política, militars, festes i cultura del poble d’Altea, i hi han participat destacats historiadors, estudiosos i coneixedors de la nostra localitat, com ara: Juanvi Martín i Bernat Zaragozí; Joaquín Blasco, Jaume Martínez i Feli Sala, Lola Carbonell, Raimón Gräells, Vicente Sellés, Pepe Llobell, Luis Morote, Diego Barber i Luis Fuster, Assambra Tradicions i Romá de la Calle.

Segons Zaragozí, ‘’esta activitat ens ha enriquit i ajudat a conèixer millor la  nostra història’’. El regidor avançava que de cara a la tardor es presentarà la nova programació d’un altre cicle de xarrades per seguir aprofundint en les nostres arrels. ‘’Esperem que novament tinga el suport del públic i pot ser una bona oportunitat per a als que encara no coneixen la nostra història’’.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va assistir a esta última conferència on va estar acompanyat pels hereus de Juan Navarro Ramón; Juana Mª Balsalobre, directora del Departament d’Art i Comunicació Visual Eusebio Sempere de l’IAC Gil-Albert i Joan Borja, director de Publicacions de l’esmentada institució.

Cal recordar que totes les conferències estan a disposició de tots els que les vulguen tornar a vore al canal municipal de Youtube: https://www.youtube.com/ajuntamentdaltea

Pin It on Pinterest