Select Page
  • El lema de la 44 edició del Certamen Internacional de Música “Vila d’Altea” serà “Altea 1617”, dedicada al 400 aniversari de la signatura de la carta de població de la Vila d’Altea.


  • El CIM Vila d’Altea, des de la seva reaparició, es consolida com a referent cultural gràcies al suport de l’Ajuntament d’Altea i del Palau Altea.

La Societat Filharmònica Alteanense (SFA) ha publicat les bases del seu prestigiós Certamen Internacional de Música Vila d’Altea (Alacant), 44 edicions on s’ha guanyat el reconeixement nacional i internacional. El lema escollit per a aquesta edició del certamen és “ALTEA 1617” amb el qual es pretén retre homenatge a la signatura de la fundació de la població alteana.

La comissió organitzadora seleccionarà per a la participació en el certamen un màxim de 3 bandes de música simfòniques en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 2 de desembre al Palau Altea Centre d’Arts.

La 44 edició premiarà la millor de les bandes seleccionades amb 6.000 euros i el trofeu “Societat Filharmònica Alteanense”. Les altres dues formacions han de percebre 3.000 euros per la seua participació. A més, es podrà atorgar un premi especial del jurat al millor solista que rebrà un diploma acreditatiu. El termini d’inscripció començarà a les 17:30 h del dia 1 de juny de 2017, i finalitzarà a les 19:00 h del dia 30 juny 2017.

Diego Zaragozí, regidor de Cultura s’ha mostrat molt il·lusionat amb aquesta nova edició del CIM “Vila d’Altea”, atès que “és una edició especial per al poble d’Altea que celebra aquest any 2017 el 400 Aniversari de la signatura de la Carta de Població. A més, Zaragozí ha comentat que “des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea seguirem apostant per la cultura musical tan arrelada al nostre entorn. Per finalitzar, el responsable de Cultura ha volgut agrair l’esforç del Comitè organitzador mostrant la seua plena disposició a col·laborar amb aquest gran projecte.

Per la seua banda, Juan Tomás Laviós, president de la SFA, informa que “la SFA ha aconseguit donar continuïtat a aquest emblemàtic projecte. Després d’una etapa difícil hem aconseguit mantenir una estabilitat i promoure una activitat cultural que dinamitza i potencia la imatge d’Altea com a poble compromès amb la cultura musical”. A més, Laviós ha destacat que “amb la celebració d’aquesta edició del certamen es consoliden les bases d’aquest ambiciós projecte”, també, ha volgut agrair el suport de totes les entitats col·laboradores especialment a Caixaltea, Palau Altea i l’Ajuntament d’Altea i la seua Regidoria de Cultura, per continuar dipositant la seva desinteressada confiança en la gestió de la SFA i els seus projectes.

La SFA, organitzadora del certamen, agrupa 200 músics, 320 alumnes de l’escola de música, 1.000 socis i diferents seccions: banda simfònica, orquestra de pols i pua, orquestra de cambra, grup de dolçaines i escola de música i dansa. Pertany a la Federació de Societats Musicals de la ComunitatValenciana, una associació que aglutina 543 societats musicals amb 40.000 músics, (el 50% d’Espanya) 60.000 alumnes i 200.000 socis.

El CIM “Vila d’Altea” presenta una nova edició gràcies al suport de l’ajuntament i del Palau Altea, gestionat per Olympia Metropolitana, després de veure passar a 186 bandes de música procedents de quatre contnents (Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia), més de 17.500 músics, 132.000 espectadors, interpretar 600 obres i lliurar 90.000 euros en premis des del seu inici.

Les formacions hauran d’interpretar dues obres puntuables en el certamen, l’obra obligada anirà a càrrec del compositor Andrés Valero Castells (Silla, València, 1973) amb el títol: “400” (2017-AV87) “en commemoració del 400 aniversari de la Carta Pobla d’Altea”; i una altra de lliure elecció, preferiblement composta per a banda de música.

Més informació: http://certamenaltea.alteacultural.es/

Pin It on Pinterest