Select Page

El Invat.tur de Benidorm (Institut Valencià de Tecnologies Turístiques) acollia ahir la presentació del Pla Estratègic d’Accessibilitat Turística de la Comunitat Valenciana i la Guia d’Experiències Accessibles de la CV. La regidora de Turisme, Anna Alvado, i la informadora turística, Ana Pérez, van assistir a aquesta presentació que va iniciar la directora general de Turisme, Raquel Huete, i va tancar el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Així mateix, l’acte va comptar amb la presència dels representants de PREDIF (confederació sense ànim de lucre, d’àmbit estatal que representa i realitza programes a favor de més de 50.000 persones amb discapacitat física greument afectades), Luigi Leporiere, tècnic d’Accessibilitat Universal i Tatiana Alemany, directora tècnica, que han desenvolupat el pla i la guia d’experiències.

 Com explicava Anna Alvado, ”després de reunir-nos a Fitur amb membres de PREDIF, i després de diverses accions concretes que ja hem dut a terme a Altea respecte a l’accessibilitat (oficina de turisme accessible, platja accessible, obres de millora de l’accessibilitat de alguns carrers, transport urbà accessible…), hem decidit apostar per aquest sector de població que necessita comptar amb una vida normalitzada, i això implica poder gaudir d’unes vacances adaptades a les necessitats concretes de persones amb discapacitat”.

En aquest sentit, l’edil posava l’accent en el fet que ”per això hem d’adequar els nostres municipis i aquesta és una oportunitat fantàstica per començar a treballar en aquest sentit”. Segons dades turístiques, és un sector de població ampli i viatger (6 viatges de mitjana a l’any) amb diferents discapacitats que cal tenir en compte, sensorials, físiques, amb diversitat funcional i intoleràncies alimentàries, entre d’altres. El pla també inclou a la gent major, dones embarassades i accidentats ocasionals. Com assenyalava l’edil, ”un ampli ventall de turistes per tenir en compte i acollir”.

 Anna Alvado, concloïa afirmant que, ”cal apostar per un turisme inclusiu i hospitalari, d’oci, però sense oblidar els valors, en resum, un turisme per a totes les sensibilitats”.

Pin It on Pinterest