Select Page

Palau Altea acollia ahir a la vesprada l’exposició homenatge a Batiste San Rok, que ha organitzat l’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria de Cultura, amb la col·laboració de la vídua del pintor, Concha Mataix i comissariada per Isabel Martínez.

Més d’un centenar de persones van assistir a la inauguració de la mostra que va comptar amb la presència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; la vídua de San Rok, Concha Mataix; el regidor de Cultura, Diego Zaragozí; altres regidors de l’equip de govern, així com familiars, amics i seguidors de l’obra de l’artista.

Jaume Llinares va destacar ‘’el caràcter d’arrelament a la terra que San Rok imprimia en el seua obres, així com la mestria en la tècnica del dibuix i els colors’’. ‘’La senzillesa en l’art sempre naix de la saviesa’’, mencionava l’alcalde en relació a l’obra ‘’senzilla, honesta i neta de Batiste San Rok’’.

Este ‘’merescut i sentit homenatge’’ com pronunciava l’alcalde, es realitza un any després del falliment de l’artista i segons Llinares ‘’és una mostra que potenciarà l’esperit perquè Altea siga sent un referent cultural’’. En este sentit, l’alcalde posava l’accent en el treball que està realitzant-se des de l’Ajuntament amb l’objectiu que Altea torne a ser un referent cultural ‘’i, òbviament, un referent artístic per la qualitat dels pintors que a Altea vivien i viuen’’.

Aquesta exposició, que romandrà oberta al públic fins al 30 d’abril, s’emmarca dins de les activitats que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea ha programat per a la celebració del 4t Centenari.

La mostra està composada per 45 obres de diverses èpoques de l’autor, des de l’any 1966 fins al 2010; pertanyents a la vídua, a col·leccionistes particulars, a la Fundació Caixaltea i a l’Ajuntament, entre les que es troben els seus més coneguts paisatges, ‘’però també els seus preciosos, i menys coneguts, retrats. La gran majoria de les obres són olis sobre llenços, però també destaquen algunes taules’’, informava la comissària.

L’exposició es podrà visitar tots els dijous en horari de taquilla de Palau Altea (de 16:30-19:30h.), els dies que hi haja actuacions a Palau, i també es podrà visitar fora d’estos horaris sol·licitant-ho prèviament a Palau Altea.

Pin It on Pinterest