Select Page
  • L’equip de govern manifesta la seua gratitud als
    professionals i voluntaris pel seu treball durant els dies de tempesta

Altea patia el passat cap de setmana un dels temporals de fred, pluja i vent més virulents que es recorda. La localitat va mantindre l’alerta taronja al llarg de vàries jornades en les quals es van donar ratxes de vent de més de 100km/hora i vora 400 litres de pluja acumulada. Davant d’aquesta situació des de l’Ajuntament es va posar en marxa un protocol de coordinació encapçalat per l’alcalde d’Altea i les regidories d’Infraestructures, Urbanisme i l’Empresa Pública, i la Policia Local per tal de mantenir, dins de les possibilitats, el control de la situació i minimitzar els adversos efectes meteorològics. El mateix diumenge, 22 de gener, durant la visita que l’alcalde, Jaume Llinares, cursava a la platja de l’Espigó, acompanyat pel president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, anunciava els encontres que ha mantingut esta setmana amb els responsables de Costes, i altres representants polítics.

Dimarts passat pel matí visitava el litoral alteà la directora provincial de Costes, Rosa de los Ríos, i a migdia el Delegat Territorial del Govern Valencià a Alacant, Esteban Vallejo, tots dos acompanyats per l’alcalde i els regidors de Platges i Infraestructures, Roque Ferrer; Urbanisme, Imma Orozco; Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu; Benestar Social, Verónica López i Turisme, Anna Alvado. La visita va transcórrer al llarg del litoral alteà començant pel camí de l’Albir, passeig Sant Pere, i les platges de l’Espigó, Cap Negret, Mascarat i la Cala del Soio. Com explicava Jaume Llinares, ‘’hem comprovat amb els responsables de les administracions estatals i autonòmiques els danys causats pel temporal en la nostra costa, les possibles solucions i la possibilitat de rebre ajudes’’.

L’Ajuntament d’Altea ha fet una relació dels danys causats que ha remés a la Generalitat Valenciana, a la Diputació d’Alacant i al govern central, a través del seu Delegat al País Valencià, amb l’objectiu que Altea siga inclosa entre les poblacions susceptibles de rebre ajudes per part de les distintes administracions.

A més, hui s’han sumat a les visites a la nostra localitat el diputat, Joan Baldoví, i el diputat provincial, Gerard Fullana, als que també ha acompanyat l’alcalde, Jaume Llinares; les portaveus del PSPV-PSOE i Altea amb Trellat, Verónica López i Beatriu Nomdedeu, respectivament; la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco i el d’Hisenda, Pere Lloret, per interessar-se per la situació i poder transmetre la necessitat d’ajudes en ambdós administracions.

Cal recordar que l’Ajuntament ha habilitat un punt d’ajuda per als afectats pel temporal a les dependències de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) on es podran tramitar les queixes tant per la falta de subministrament elèctric, així com els danys materials. El punt d’atenció està en funcionament des del dimarts, 24 de gener, i romandrà obert durant dos setmanes, amb la possibilitat d’ampliar-ho si és necessari.

  • L’equip de govern manifesta la seua gratitud als professionals i voluntaris pel seu treball durant els dies de tempesta

Una vegada avaluats els danys, és moment de donar les gràcies i l’equip de govern de l’Ajuntament d’Altea manifesta tota la gratitud per a les persones que han estat treballant en condicions tan adverses per intentar que els efectes d’este temporal devastador estigueren controlats i causaren les mínimes molèsties possibles en el nostre poble. En aquest sentit agraeix públicament l’esforç de tots els professionals i voluntaris: efectius de la Policia Local; personal de l’Empresa Pública; dels Departaments Municipals d’Infraestructures; de Benestar Social i Esports que, amb la col·laboració de Creu Roja, Corazón Exprés, Cáritas i la cafeteria del Poliesportiu, van posar en marxa un alberg al Centre Juvenil per a persones sense llar durant l’onada de fred; Protecció Civil, DYA i de Ràdio Altea i el Departament de Comunicació Municipal que van reforçar el seu treball durant el cap de setmana per donar resposta a esta situació extrema.

Pin It on Pinterest