Select Page

Durant tota aquesta jornada s’està realitzant inventari de totes les destrosses ocasionades pel temporal aquest cap de setmana. És moment de fer balanç dels danys que han patit edificis públics, vials, i el litoral costaner alteà. Edificis com Palau Altea, les instal·lacions esportives municipals o les mateixes platges alteanes són bona prova d’açò.

Dins de la intenció per part de l’Ajuntament de recuperar la normalitat al més prompte possible, s’ha estat treballant intensament en els centres escolars de la localitat perquè demà mateix es puguen reiniciar les classes. Segons el primer edil d’Altea, Jaume Llinares, “s’ha estat treballant durant tot el dia per a condicionar els col·legis, retirant els desperfectes que s’havien ocasionat sobretot en els patis dels centres, i demà es recuperarà també la normalitat en els centres escolars”.

Però el gruix del treball comença aquesta mateixa setmana amb reunions amb diferents administracions per a aconseguir inversions per a recuperar els abans possible la imatge d’Altea. Segons Jaume Llinares, “demà mateix tindrem la visita de la directora provincial de costes, Rosa de los Rios, per a valorar els danys que hem tingut en el nostre litoral. Les platges d’Altea han patit molt i alguns vials com l’accés a Campomanes o la carretera de la platja de Cap Blanc cap al Albir, necessiten d’una actuació immediata”.

L’Alcalde d’Altea es mostrava positiu en la recuperació d’espais com la nova platja de l’Espigó, que ni tan sols va poder arribar a estrenar-se durant l’època estival, “però anem a necessitar d’inversió per part de les diferents administracions”, va assegurar Jaume Llinares, que ja ha sol·licitat una reunió amb la Delegació del Govern i la Consellería de Presidència de la Generalitat Valenciana per a aconseguir tota la ajuda possible.

Per a acabar el primer edil alteà va anunciar la posada en marxa d’un punt d’informació i atenció per part de la Regidoria de Participació Ciutadana, on es podrà assessorar i ajudar a qualsevol persona que tinga dubtes per tramitar queixes o sol·licitar ajudes. Els danys provocats pel temporal i per les contínues apagades elèctriques són quantiosos, entre particulars i comerços alteans. Per açò el consistori vol facilitar totes les eines necessàries a la ciutadania perquè puguen demanar les indemnitzacions corresponents a les asseguradores o les empreses subministradores.

Pin It on Pinterest